Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Raportul serviciilor secrete care schimbă totul despre pandemia de COVID-19

Sinteza zilei. Raportul serviciilor secrete care schimbă totul despre pandemia de COVID-19

Apar noi informații-bombă despre modul în care China a încercat să ascundă pandemia de coronavirus.

Sinteza zilei. Raportul serviciilor secrete care schimbă totul despre pandemia de COVID-19
11 Mai 2020   •   21:16

Mihai Gâdea a prezentat, luni, la Sinteza Zilei, un raport al serviciului german secret BND, care a apărut, pe surse, în presa germană.

Potrivit raportului, China a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să o ajute la "acoperirea" coronavirusului.

"Pe 21 ianuarie, președintele Chinei a cerut directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să nu anunțe că virusul poate fi transmis între oameni și să se întârzie orice declarație despre pandemie - a constatat agenția germană de informații BND într-un raport. Der Spiegel raportează că pe 21 ianuarie 2020 a existat o conversație telefonică între directorul general al OMS și președintele Chinei", a explicat Mihai Gâdea.

Informațiile au fost comentate la Sinteza Zilei de academicianul Victor Voicu, medic farmacolog, doctor în medicină, vicepreședinte al Academiei Române.

"Sub anumite aspecte, raportul este surprinzător. E surprinzător că apare încă o verigă care pledează pentru ceea ce lumea zice teoria conspirației. (...) În Nature a apărut un articol în care specialiștii spun explicit după ce fac o analiză a genomului că e greu să tranșezi dacă este transformare genomică naturală sau a fost o manipulare de gene, introducerea unui segment care i-a generat nou funcții", a spus academicianul Victor Voicu.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close