Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Schema prezidențialelor. Surpriză uriașă în bătălia pentru Cotroceni

Sinteza zilei. Schema prezidențialelor. Surpriză uriașă în bătălia pentru Cotroceni

Sinteza zilei. Schema prezidențialelor. Surpriză uriașă în bătălia pentru Cotroceni
Sursa foto: foto: Antena 3
18 Iul 2019   •   21:21

În aceste zile se duce o bătălie care nu se mai termină în interiorul coaliției PSD-ALDE pentru impunerea unui candidat la alegerile prezidențiale.

Răsturnarea de situație în această speță vine din partea Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, care a anunțat deja că nu exclude o candidatură independentă la Cotroceni.

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza Zilei", cum arată în acest moment schema prezidențialelor și care ar fi candidații care ar putea prinde turul 2.

"Bătălia, în momentul de față, este cine intră în turul 2 și, desigur, ce se poate întâmpla de acolo. Dacă PSD va avea un candidat propriu, dacă ALDE va merge cu Călin Popescu Tăriceanu, iar Pro România, de asemenea, va avea un candidat propriu, plus Gabriel Firea, plus Liviu Pleșoianu, votul pe centru-stânga s-ar diviza în cinci.

În condițiile în care votul se divizează te uiți și te întrebi dacă e pusă cu mâna sau pur și simplu e o inabilitate politică majoră.

Pentru că în aceste condiții nu s-ar întâmpla nimic altceva decât ca în turul al doilea să intre Klaus Iohannis și cei care se află în această zonă să-i facă pârtie lui Dan Barna sau unui alt candidat care ar veni din partea alianței USR-Plus", a spus Mihai Gâdea.

"Parcă cineva îi împinge pe scări și pe urmă o să-i întrebe la toamnă cum de s-au împiedicat. Lucrurile sunt mai mult decât evidente (...) PSD-ul face analize sociologice. Aceste analize în momentul acesta, chiar dacă sunt neterminate, arată că cea mai bună variantă e susținerea lui Tăriceanu, pe locul doi susținerea doamnei Firea.

Doamna Firea dacă ar candida independentă ar fi un lucru un pic cam forțat - nu cred că ar repeta situația domnului Oprescu când a obținut performanța aia candidând independent", a explicat Mugur Ciuvică.

Potrivit lui Mugur Ciuvică și candidatura premierului Viorica Dăncilă este surprinzătoare.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close