Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Tudorel Toader a anunțat cât timp mai rămâne minstrul Justiției

Sinteza zilei. Tudorel Toader a anunțat cât timp mai rămâne minstrul Justiției

Sinteza zilei. Tudorel Toader a anunțat cât timp mai rămâne minstrul Justiției
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
05 Mar 2019   •   23:03

Tudorel Toader, a afirmat marţi, la "Sinteza Zilei", că va rămâne ministru al Justiției câtă vreme îşi va putea îndeplini misiunea pe care o are.

"Rămân la minister câtă vreme îmi pot îndeplini misiunea pentru care am fost chemat s-o fac. Nimeni nu mi-a arătat niciodată, în calitate de ministru, în calitate de fost judecător al CCR, 'iată ce soluţii neconstituţionale ai propus (...), iată ce tergiversări au existat'. Nu au existat așa ceva să mi le spună - sigur, afirmații generale putem face, că nu ne este greu. Dar să venim cu argumente concrete, consistente", a spus Tudorel Toader.

Acesta a adăugat că îşi va îndeplini atribuţiile până în momentul în care numele succesorului său va fi publicat în Monitorul Oficial.

"Eu rămân ministru al Justiţiei până în momentul în care în Monitorul Oficial va apărea numele altui ministru al Justiţiei, când va fi desemnat altcineva. În momentul acela, o procedură pe care fiecare ministru o începe şi o sfârşeşte, predă documentele (...) succesorului său. Ultimul gest pe care îl face: predă sigiliul", a precizat Tudorel Toader, într-o intervenţie telefonică la "Sinteza Zilei".

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Votul final va fi dat miercuri.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei tudorel toader
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close