Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Un medic sucevean rupe tăcerea. Ce a declanșat contaminarea în masă de spitalul din Suceava

Sinteza zilei. Un medic sucevean rupe tăcerea. Ce a declanșat contaminarea în masă de spitalul din Suceava

Un medic de la spitalul de Suceava a explicat, miercuri, la Sinteza zilei, cum a fost declanșată contaminarea în masă care a avut loc acolo. 1.300 de angajați, dintre care 70 de cadre medicale au fost depistate cu Covid-19 la unitatea medicală suceveană.

Sinteza zilei. Un medic sucevean rupe tăcerea. Ce a declanșat contaminarea în masă de spitalul din Suceava
Sursa foto: Pexels
25 Mar 2020   •   21:42

"Prima cauză care îmi vine acum în minte au fost cei doi pacienți care au fost internați mai multe zile, unul pe secția de pneumofiziologie și celălalt pe cardiologie. Nu sunt eu în măsură să comentez de ce au fost internați.

Sigur că într-un număr atât de mare de zile au venit în contact cu tot personalul medical. Și e normal să se întâmple ce s-a întâmplat. De la aceste secții, având în vedere că noi, colegii, venim în contact unii cu alții, a început răspândirea intracomunitară.

A fost suficient un pic să se desfășoare toată drama pentru că noi am continuat raporturile de gardă, am intrat pe aceeași intrare de fiecare dată, ne-am pontat la același aparat, activitatea s-a desfășurat normal", a explicat medicul.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close