Antena 3 CNN Actualitate Sondaj Avangarde: Câți români au încredere în Guvernul Cîțu și în alianța PNL+USR că vor scoate țara din pandemie

Sondaj Avangarde: Câți români au încredere în Guvernul Cîțu și în alianța PNL+USR că vor scoate țara din pandemie

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la Antena 3, datele celui mai recent sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Sondaj Avangarde: Câți români au încredere în Guvernul Cîțu și în alianța PNL+USR că vor scoate țara din pandemie
de Gabriel Dano    |    18 Ian 2021   •   22:30

Astfel, la întrebarea " Dumneavoastră personal credeți că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună sau într-o direcție proastă?", cei mai mulți români (73%) au răspuns că țara se întreaptă într-o direcție greșită. Doar 15% sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcție bună. 12% au răspuns că nu știu sau nu au răspuns. Avangarde menționează că în a doua parte a lunii decembrie procentul celor care declarau că România se îndreaptă într-o direcție greșită era de 74%.

sursa: Avangarde

Același sondaj arată o încredere mică în actualul Guvern Cîțu. La întrebarea "Dumneavoastră personal cât de multă încredere aveți în actualul Guvern?", 37% au răspuns că au foarte puțină sau deloc încredere în noul Executiv. 34% au afirmat că au puțină încredere și doar 24% au răspuns că au multă încredere în Cabinetul Cîțu.

sursa: Avangarde

La întrebarea "Dvs personal câtă încredere aveți în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR) că va putea rezolva problemele legate de pandemie?", 38% au răspuns că au încredere foarte puțină sau deloc în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR). 34%, puțină încredere, iar 23% au declarat că au multă încredere în această alianță că va scoate România din pandemie.

Avangarde precizează că la sfârșitul lunii decembrie doar 19% aveau multă și foarte multă încredere în capacitatea acestei alianțe de a gestiona pandemia, acum procentul fiind de 24%. O creștere se observă și în rândul celor care au puțină și foarte puțină, 72% acum spre deosebire de 65% la sfârșitul lunii decembrie

Fișă tehnică:

Univers: România
Perioada: 15.01.2021 – 17.01.2021
Eșantion: 710
Metoda: CATI (telefonic)
Marjă de eroare: +- 3,5%

 

×
Subiecte în articol: sondaj avangarde Sinteza Zilei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close