Antena 3 CNN Actualitate Vicepreședintele SUA vine în România. Mike Pence a răspuns invitației Guvernului României

Vicepreședintele SUA vine în România. Mike Pence a răspuns invitației Guvernului României

Vicepreședintele SUA vine în România. Mike Pence a răspuns invitației Guvernului României
28 Feb 2019   •   21:22

Vicepreședintele SUA, Mike Pence vine în România. Acesta a răspuns invitației adresate de Guvernului României, după cum a anunțat, joi, la Sinteza Zilei, premierul Viorica Dăncilă.

Mike Pence a subliniat în convorbirea avută joi seara cu Viorica Dăncilă că apreciază modul în care România conduce președinția rotativă a Uniunii Europene. Cei doi au discutat despre parteneriatul strategic dintre SUA și România.

La finalul discuției, Mike Pence a dat asigurări că va face o vizită în România în prima parte a acestui an.

"Am avut o discuție telefonică cu vicepreședintele Pence, discuție care a durat în jur de o jumătate de oră. Am discutat despre partea bilaterală excelentă și evoluțiile pozitive întregistrate în cadrul parteneriatului strategic dintre România și SUA.

A fost subliniată de ambele părți importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de parteneriatul strategic, în special cel economic. (...) L-am invitat pe vicepreședintele Pence în România și domnia sa a promis că va efectua aceată vizită în prima jumătate a anului", a spus Viorica Dăncilă, la Sinteza Zilei.

Premierul Viorica Dăncilă a adăugat că discuția cu Mike Pence a fost una "foarte caldă, punctuală și în care s-a arătat dorința de cooperare de ambele părți".


 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close