ȘTIREA ZILEI

06 Noi 2008   •   21:06
ȘTIREA ZILEI
7000 de euro ne-a costat anul trecut un parlamentar, arată un studiu al Institutului pentru Politici Publice. Guvernul se luptă pe banii bugetului cu sindicatele. I-a convins doar pe feroviari să renunțe la greva de mâine. Luni parlamentul discută o moțiune de cenzură și o lege care ar putea da verde măririi salariilor profesorilor. Discret, de teama dificultăților economice viitoare, partidele politice să încep mai reducă din promisiunile financiar-electorale.

Sunt zile în care politicienii dau teste de imaginație pentru a găsi epitete negative cât mai pătrunzătoare la adresa adversarilor politici. Campanie electorală lipsită de eleganța pe care o vedem la alții. Motiv pentru care n-ar fi rău să amintim câteva rânduri din Alexandru Paleologu: "O bună înțelegere a adversarului și o polemică riguroasă și acerbă este o formă de a-l iubi pe adversar."

Gabriela Vrânceanu Firea i-a invitat în această seară pe ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, și pe fostul ambasador român în Danemarca, Toader Paleologu, în studioul emisiunii Știrea Zilei, pe Antena 3, începând de la ora 20 și cinci minute.

x close