x close

ȘTIREA ZILEI

15 Dec 2008   •   21:08
ȘTIREA ZILEI
Stolojan l-a lăsat pe Traian Băsescu cu ochii-n soare și s-a retras la câteva zile după ce-a fost desemnat premierul coaliției de dreapta-stânga. La câteva ore după ce s-a format majoritatea parlamentară, și începea împărțirea țării între PSD și PD-L, Stolojan a spus brusc la revedere.

L-au lăsat nervii, n-a rezistat presiunilor lui sau ale altora, a respectat de fapt un plan pentru a-i șantaja pe PSD-iști ”“ sunt speculațiile acestei zile. Cert e că Traian Băsescu n-a părut încântat. I-a tremurat puțin vocea, dar n-a mai plâns. L-a desemnat urgent pe Emil Boc. N-a consultat alianța PSD+PC, doar a informat-o, după cum a spus Miron Mitrea.


Din start, lui Emil Boc i-a făcut viața de două ori mai grea ”“ unu ”“ l-a pus într-o poziție defensivă în fața social-democraților, în mijlocul negocierilor, și doi ”“ Băsescu nici măcar nu l-a creditat cu vreo calitate.


E chiar o problemă, a spus Traian Băsescu: în PD-L nu există, în opinia sa, un om mai bun decât Stolojan. Retragerea acestuia ”“ a doua în ultimii patru ani și la fel de misterioasă ”“ pare să fie și ultima. Din ce în ce mai mulți politicieni încep să vorbească însă despre o problemă care e în mintea tuturor ”“ din orice partid ar face ei parte ”“ transformarea României într-un stat autoritar, sub autoritatea șefului de la Cotroceni, nu a Constituției.


Vicepreședintele PSD, Cristian Diaconescu, ministrul de interne al actualului guvern PNL, Cristian David și editorialistul Sorin Roșca Stănescu sunt invitații Gabrielei Vrânceanu Firea la Știrea Zilei, pe Antena 3, de la 20 și cinci minute.


 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati