ȘTIREA ZILEI

18 Mar 2009   •   21:12
ȘTIREA ZILEI
Elena Băsescu și-a luat în propriile mâini cariera politică. Acuzată că promovează în politică pentru că este fiica tatălui ei, după o discuție cu acesta, Elena Băsescu s-a desprins de PD-L, pe un ton ironic față de cei care au contestat-o. Va candida de una singură pentru Parlamentul European. Simbolul ei electoral va fi numărul de la mașină, EBA.

E o lovitură de imagine, dar și un test pentru tatăl ei, pe care-l așteaptă de asemenea alegerile în noiembrie. Elena Băsescu a eclipsat astăzi discuțiile din jurul acordului cu FMI, de care România se află la un pas.


Președintele și-a asumat îndatorarea externă a României cu o sumă de până în 20 de miliarde de euro, dintre care o treime va merge către băncile străine din România pentru deblocarea creditării. Unii analiști avertizează însă că sacrificiul pe care-l vor face românii nu va îmbunătăți ratingul de țară. Premierul Boc promite că va negocia dur cu FMI, în timp ce PSD avertizează că nu va accepta costuri sociale ridicate.


Roberta Anastase, președinta Camerei Deputaților este invitată, în exclusivitate, la emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea. Împreună cu Ion Cristoiu, Anastase va comenta ultimele evoluții din politica românească, la Antena 3, de la 20:05.

x close