ȘTIREA ZILEI

07 Apr 2009   •   20:14
ȘTIREA ZILEI
30 de mii de oameni, majoritatea tineri, cer la Chișinău anularea alegerilor parlamentare, care, spun ei, au dus la victoria controversată a comuniștilor. Sunt proteste fără precedent în ultimii 17 ani.

Tinerii au luat cu asalt clădirile Președinției și Parlamentului. Poliția a ripostat. Pe străzile din Chișinău, se vorbește de câțiva oameni morți și de zeci de răniți. Televiziunea de stat a ignorat cu desăvârșire protestele: toată ziua a difuzat dansuri și muzică. Revolta moldovenilor a fost transmisă live, însă, în România.


La Moscova, diverse voci arată cu degetul spre țara noastră pentru revoluția de la Chișinău. Ministerul de externe român neagă orice implicare.


La noi, liderii PSD vorbesc de alte arestări spectaculoase, după cea a lui Gigi Becali, care va rămâne după gratii încă 24 de zile, în aceeași celulă cu "spionul" Floricel.


Mircea Geoană a cerut ca justiția să aplice același standard și în cazul dosarului penal al fostului pedelist Dom' Costel. Și asta pentru că acuzația este aceeași - sechestrare de persoane. Doar că Becali e la zdup, iar Dom' Costel e liber.


Revoluție la Chișinău, război mediatic cu mize politice în România. Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Gigi Becali, Șerban Nicolae, fost senator PSD și Ilie Șerbănescu, analist economic sunt invitații Gabrielei Vrânceanu Firea în această seară la Știrea Zilei, la Antena 3, de la 20 și cinci minute.

x close