ȘTIREA ZILEI

14 Apr 2009   •   20:09
ȘTIREA ZILEI
România e datoare vândută în străinătate. Premierul Boc taie fără milă din bugetele ministerelor, să facă față condițiilor FMI. Alte măsuri anti-criză n-are. Se declară devotat păstrării locurilor de muncă. Dar firmele care au aceste locuri de muncă sunt stoarse ca o lămâie de ministrul de finanțe, disperat să facă rost de bani. Opoziția țipă: genocid fiscal. Industria produce deja șomeri. Imobiliarele au înghețat. Piața auto e în pom. Cei mai mulți români simt deja că au mai puțini bani în buzunare. Alții sunt deja șomeri.

Ce face președintele? După ce se plânge că presa are tupeu să se intereseze cum a făcut un milion de dolari fata sa, o decorează pe realizatoarea emisinii Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu, în cadrul unei ceremonii la care a chemat interpreți de muzică populară.


În jurul nostru, puternicii lumii își fac jocurile, pe spatele ciomăgit al unor tineri care-au îndrăznit să spere. Puțini în Occident încep să deschidă ochii și să vadă barbariile oamenilor lui Voronin. "L-au pus să le sărute pantofii ca să nu-l mai bată, ca să nu-l omoare," a povestit soția unuia dintre cei arestați de polițiștii moldoveni. Sunt 300 de tineri în închisorile Moldovene.


După 10 zile de tir necontenit din partea lui Voronin, președintele Băsescu a răspuns tot dur și i-a amenințat pe moldoveni cu justiția penală internațională. "Am trecut de la diplomația vinului la diplomația vitriolului," a concluzionat președintele Senatului, Mircea Geoană.


Ministrul de externe Cristian Diaconescu și fostul ministru de finanțe, Varujan Vosganian sunt invitații Gabrielei Vrânceanu Firea, în această seară, la Știrea Zilei, pe Antena 3, de la 20:05.

x close