ȘTIREA ZILEI

16 Apr 2009   •   20:11
ȘTIREA ZILEI
Ortodocșii vopsesc astăzi, în Joia Mare, ouăle roșii, simbolul sângelului lui Iisus Cristos. Spre deosebire de orașe, unde agitația se simte mai mult în magazine, la sate, forfota dinaintea sărbătorii Învierii Domnului este în jurul bisericilor.

Acolo, oamenii cred că lucrul cel mai important este ca Paștele să îi prindă cu sufletul curat. Prin urmare, sătenii încearcă să nu se abată de la obiceiurile din bătrâni. Sărbătorile par însă rupte de spațiul public și de cel politic, unde firmele au fost aruncate într-un război inegal cu guvernul.Disperarea pândește mulți oameni care nu știu dacă după Paște vor mai avea serviciu.


La modă e și telenovela "marșul cătușelor la DNA". Dramatismul e debordant: Gigi Becali va petrece Paștele după gratii, la fel ca și ceilalți săltați pentru corupție în fotbal. Din celulă, îi va vedea pe politicieni rugându-se cu pioșenie la televizor.


În Joia Mare, ediție specială la Știrea Zilei. Invitații Gabrielei Vrânceanu Firea sunt Lucian Avramescu și Radu Ștefănescu, pe Antena 3, de la 20 și cinci minute.


***


Pentru a-l ajuta pe Teodor Copoiu, puteți da un SMS în valoare de 2 euro la 877 în rețelele Orange, Vodafone, Cosmote. Pentru donații, conturile Fundației "Mereu Aproape" sunt

FUNDAȚIA "MEREU APROAPE", CONT ÎN LEI: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500

FUNDAȚIA "MEREU APROAPE", CONT ÎN EURO:

RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

x close