ȘTIREA ZILEI

23 Dec 2009   •   21:22
ȘTIREA ZILEI
Moș Crăciun există. Cel puțin pentru Traian Băsescu. Dimineață i-a cerut un guvern. La prânz, Moșul s-a executat! Parlamentul a învestit guvernul Boc al Patrulea la mustață - cu 4 voturi peste minimul necesar.

"Un guvern care răsplătește hoția", a sintetizat liderul PSD Mircea Geoană votul împotrivă al opoziției. Emil Boc, premierul preferat al președintelui, și-a început noul mandat cu apelul clasic la sacrificiu.

"Înainte să ne fie bine, ne va fi un pic mai greu," a declarat Boc în plenul Parlamentului, fără a preciza câte concedieri, tăieri din bugete, salarii și pensii, și câte creșteri de impozite se califică pentru "un pic mai greu".

E bine să știm însă că Boc e optimist. În ce-l privește, președintele Băsescu își continuă efortul de a-i urca partidul în cap lui Crin Antonescu. A mărturisit că regretă lipsa PNL din guvernul său.

Mircea Geoană, președintele PSD și al Senatului este invitatul Gabrielei Vrânceanu Firea la o ediție specială Știrea Zilei, la care va participa și Victor Ciutacu, redactor-șef Jurnalul Național. Pe antena 3 de la 20 și cinci minute.  • x close