ȘTIREA ZILEI

11 Aug 2010   •   19:16
ȘTIREA ZILEI
PRIMA PARTE

Traian Băsescu i-a umilit din nou azi pe profesori, spunând că la câte ore muncesc au salarii chiar bune. Nu pare să înțeleagă că un dascăl nu e un lucrător la strung și că ora de la clasă implică multe altele pregătire zi de zi. România e o rușine în Europa la cum îi plătește pe medici și profesori, însă președintele se simte bine așa.

Băsescu vrea ca țara sa de mâna a doua să dea lovitura - să impoziteze adică și pensiile mici. Așa ceva va determina o uriașă catastrofă socială, economică și umanitară, a răspuns vicepreședintele Senatului Dan Voiculescu. „Sunt stupefiat de incompetența acestui președinte care, se pare, chiar nu poate să înțeleagă că reducerea constantă a veniturilor populației și impozitarea excesivă adâncesc criza,” spune Voiculescu.

INVITAȚII EMISIUNII
ECATERINA ANDRONESCU, vicepreședinte PSD, fost ministru al învățământului


MIHAI VOICU, deputat, purtător de cuvânt PNL

EUGEN NICOLICEA, deputat independent

RADU PREDA, redactor-șef „Săptămâna Financiară”Prin telefon,

MARIUS NISTOR, președinte executiv Spiru Haret

A DOUA PARTE

ȘTIREA ZILEI

11 august 2010

Traian Băsescu a șters pe jos astăzi cu pedeliștii care cer insistent schimbarea lui Emil Boc. E vorba de cei care sunt percepuți ca fiind umbre ale Cotroceniului în partidul portocaliu. Băsescu nu vrea schimbarea lui Boc, despre care spune că e cea mai bună soluție pentru că așa a zis FMI. Economia și societatea românească pe care guvernul Boc le chinuie s-ar putea să aibă altă părere, dar ele nu contează.

România deține recordul rușinii în Europa în privința asistenței sociale, la cum îi plătește pe medici și profesori, dar e și singura țară care contribuie la bugetul de la Bruxelles mai mult decât atrage de acolo pentru propria ei dezvoltare. Desigur, acestea sunt alte motive care-l pot face pe președintele Băsescu să se simtă bine în această țară de care se declară atât de... „îndrăgostit”.

INVITAȚII EMISIUNII
ECATERINA ANDRONESCU, vicepreședinte PSD, fost ministru al învățământului


VARUJAN VOSGANIAN, fost ministru de finanțe PNL

EUGEN NICOLICEA, deputat independent

RADU PREDA, redactor-șef „Săptămâna Financiară”

Prin telefon,

CRIN ANTONESCU, președinte PNLx close