ŞTIREA ZILEI

17 Iun 2011   •   02:05
ŞTIREA ZILEI

     Curtea Constituţională a decis că sunt neconstituţionale prevederi din proiectul legii de revizuire a Constituţiei, trimis de preşedintele Traian Băsescu. Printre acestea sunt cele referitoare la eliminarea prezumţiei caracterului licit al averii, imunitatea parlamentară şi ministerială, componenţa Consiliului Superior al Magistraturii.
 
   Bucureştiul şi Budapesta sunt în pragul unui război diplomatic pe tema noii hărţi a României, după declaraţiile recente ale vicepremierului ungar.Budapesta a decis chiar să îşi schimbe steagul, pentru că seamănă cu cel al României.


 

   Nici în cadrul puterii de la Bucureşti lucrurile nu s-au clarificat. UDMR cere discuţii în coaliţie pe tema legii minorităţilor, nemulţumită de unele modificări. Premierul Emil Boc insistă însă că reorganizarea se va finaliza până la alegerile locale din 2012.

   Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu afirmă pe blog: reorganizarea este o diversiune, gândită să acopere evenimente extrem de grave. “Concedierile colective şi tăierile de salarii nu asigură prosperitatea, ci amplifica sărăcia”.


 

INVITAŢI


 

NORICA NICOLAI, vicepreşedinte PNL

ALEXANDRU ATHANASIU, fost ministru al muncii,PSD

CRISTIAN PETRESCU, deputat PDL

ASZTALOS CSABA, preşedintele Consiliului Naţional pentru combaterea Discriminării, UDMR

CRISTIAN PÂRVULESCU, preşedinte PRODEMOCRAŢIA


 

x close