Bravadă neruşinată sau adevăr istoric?

01 Iul 2011   •   06:03
Bravadă neruşinată sau adevăr istoric?
Preşedintele Traian Băsescu este pus la zid de ruşi pentru declaraţiile potrivit cărora şi el le-ar fi ordonat militarilor să treacă Prutul, în 1941. Rusia consideră gestul o "bravadă neruşinată". Şeful statului susţine însă că declaraţia sa a fost în deplin acord cu poziţia României care prin Parlament a condamnat pactul Ribentropp Molotov. 

Disputa diplomatică provocată de preşedintele Traian Băsescu a provocat schimburi de replici dure între coaliţia de la putere, susţinătoare a şefului statului, şi partidele din opoziţie. Co-preşedintele USL Crin Antonescu crede că şeful statului aduce prejudicii imaginii României, în timp ce liderul UNPR Cristian Diaconescu susţine că mesajul Rusiei este o insultă la adresa lui Băsescu.

S-au aprins scântei în jurul declaraţiilor preşedintelui Băsescu, potrivit cărora şi el le-ar fi ordonat militarilor să treacă Prutul, în 1941. Rusia condamnă aceste declaraţii. Vrem să ştim ce credeţi dumneavoastră: A greşit sau nu preşedintele Băsescu când a făcut aceste afirmaţii?


ExitPOLL
x close