Antena 3 Emisiuni Stirile de dimineata Clopoţelul sună a schimbare

Clopoţelul sună a schimbare

12 Sep 2011   •   06:24
Clopoţelul sună a schimbare

Aproape 3 milioane de elevi încep astăzi şcoala. Anul şcolar 2011-2012 vine cu ceva noutăţi: începe cu 3 zile mai devreme faţă de anii anteriori şi se va termina cu o săptămînă mai târziu. Noutăţile nu se opresc aici. În programă s-a introdus, începând cu acest an şcolar, "ora de lectură" pentru elevii din clasele I - IV. Cei de la gimnaziu au, în plus, secvenţe de lectură pentru fiecare materie în parte. Asta înseamnă că, în timpul orelor, profesorul le explică elevilor în câteva minute informaţia citită. O altă noutate este "Scoala altfel". Este vorba despre o săptămână înaintea vacanţei de primăvară, în care elevii vor fi implicaţi în activităţi culturale, sportive, de voluntariat şi de responbalizare socială. Intervin schimbări şi pentru profesori. Ei nu vor mai da examen de titularizare. Dascălii se vor adresa direct şcolilor în care vor să predea. Dacă profesorul angajat provoacă probleme în şcoală sau este incompetent, conducerea poate decide încetarea contractului de muncă.

Întrebarea dimineţii este legată de începerea anului şcolar. Aveţi încredere în sistemul românesc de învăţământ? Credeţi că noutăţile aduse de ministrul Funeriu vor aduce îmbunătăţiri?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close