Sunteţi de acord cu împărţirea ţării în voievodate?

07 Iun 2011   •   06:16
Sunteţi de acord cu împărţirea ţării în voievodate?
Emil Boc vrea să transforme judeţele în voievodate. Reorganizarea administrativă a ţării devine prioritatea numărul unu a Guvernului. Premierul a primit sarcină de la şeful statului ca, în cel mult o lună, să aibă finalizat proiectul de lege care va împărţi România în regiuni.

Miza disparitţei judeţelor este suma de 10 miliarde de euro pe care România o va primi de la Comisia Europeană în perioada 2013-2014 pentru lucrările de infrastructură, reţele de canalizare şi drumuri judeţene. Forma viitoarelor regiuni va fi decisă într-o săptămână, în cadrul Coaliţiei. În prezent, în interiorul PDL sunt discutate două variante. Prima formulă vizează adoptarea modelului polonez de voievodate, structuri gigant care să înglobeze câte 3-4 milioane de locuitori şi a căror autoritate să fie exercitată direct asupra comunelor, oraşelor şi municipiilor. Cea de-a doua variantă presupune păstrarea judeţelor actuale în cadrul noilor regiuni conduse de prefecturi, astfel încât deciziile să fie luate la un nivel mai înalt.

Vrem să ştim ce credeţi despre acest subiect. Sunteţi de acord cu împărţirea ţării în voievodate? Asteptam raspunsurile voastre aici, prin SMS la numarul 1211 sau la adresa de email [email protected]Parteneri
x close