Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Călin Popescu Tăriceanu, despre planul ascuns de distrugere politică a sa

Subiectiv: Călin Popescu Tăriceanu, despre planul ascuns de distrugere politică a sa

Subiectiv: Călin Popescu Tăriceanu, despre planul ascuns de distrugere politică a sa
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Oct 2016   •   20:12

Călin Popescu Tăriceanu a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu, în emisiunea Subiectiv. Şeful Senatului a vorbit despre conflictele din interiorul partidului pe care îl conduce, dar şi despre colaborarea cu partidul Monicăi Macovei.

Despre bâlbâiala comunicatelor cu colaborarea M10

„Primul lucrul pe care vreau sa-l subliniez e ca nu mi-am schimbat părerea de doamna Macovei. În M10, Macovei şi-a dat demisia. La nivelul ALDE a existat o discuţie exploratorie cu partidul M10. Nu s-a concretizat. Discuţia care a avut loc a vizat o colaborare posibilă pentru eventualele alegeri şi după alegeri, dacă această colaborare o putem duce mai departe(...) Folosim două adrese de pe care dăm comunicate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea Subiectiv.

Are cineva interesul să distrugă ALDE înainte de alegeri?

„Pe lista pe care o văd cu Băsescu şi dnul de la PRU suntem adversari, dar nu cred căvor să-l distrugă. Dar sunt alte forţe care vor. Pentru că suntem partidul care a avut curajul să vorbim despre drepturile romanilor, am criticat această parodie de stat de drept de acum, asadar cred că tb să căutam în altă parte. Sondajle par să confirme o anumită tendinţă şi după alegeri vom putea să constatăm o colaborare ALD- PSD. Asta dă peste cap planurile lui Iohannis, ale PNL, nu ştiu dacă şi a domnului Cioloş. Există un plan să ne submineze din interior şi să ne distrugă din exterior”.

Despre neînţelegerile cu Daniel Constantin

„Scopul meu este să fac din ALDE al doilea cel mai puternic partid. Şi Daniel Constantin vrea asta. E un interes comun. Pun asta pe seama orgoliilor, ambiţiilor. Sunt convins că dacă se înţelege scopul, vom depăşi şi aceste neînţelegeri”.

Relaţia cu Klaus Iohannis

„Nu mă aşteptam de la preşedintele României să coborare cu limbajul la nivelul Alinei Gorghiu. În loc să răspundă la întrebări serioase pe care i le-am pus, el a preferat o eschivă. L-am întrebat dacă va respecta după 11 decembrie votul românilor şi dacă numirea prim-ministrului va fi din votul majorităţii voinţei poporului. A doua i-am cerut să facă publice conţinutul discuţilor pe care le-a purtat cu şeful Parchetul General şi şeful DNA. Apoi de doamnna Prună. Asta ne arată că încearcă să evite raspunsurile”.

Despre premierul Dacian Cioloş

„Dl Cioloş ca orice cetăţean are un drept fundamental, acela de a fi ales. Dacă dna sa participa la alegeri cu un program din partea sa, şi este ales, atunci acel plan de guvernare poate fi pus în practică. (...) Faţă de Cioloş continui să cred că nu este arhietipul omului care să facă tot felul de jocuri, cred că este supus la nişte unor mari presiuni atât de la Cotroceni, cât şi de la PNL. S-ar putea să cadă în această capcană. S-ar putea să nu cadă. Zero şanse ca ALDE să-l susţină ca premier după alegeri”.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close