Antena 3 CNN Actualitate DIICOT neagă că l-a audiat luni pe Sebastian Ghiţă în dosarul Black Cube

DIICOT neagă că l-a audiat luni pe Sebastian Ghiţă în dosarul Black Cube

DIICOT neagă că l-a audiat luni pe Sebastian Ghiţă în dosarul Black Cube
Sursa foto: foto: Agerpres
10 Oct 2016   •   20:50

DIICOT neagă faptul că l-a audiat luni pe deputatul Sebastian Ghiţă în dosarul Black Cube, în legătură cu presupusa adresă de email pe care ar fi folosit-o procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit Agerpres.

"Domnul Ghiţă nu a dat astăzi declaraţii, iar adresa de email pe care o invocă, până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru", se arată într-un răspuns oficial al DIICOT.

Sebastian Ghiţă s-a prezentat luni la DIICOT, însă procurorii spun că au reprogramat audierea lui.

Precizarea DIICOT vine după ce Ghiţă a venit luni la sediul Direcţiei şi a susţinut că a dat declaraţii în dosarul Black Cube, în care a făcut referire şi la "adresa secretă" care, potrivit acestuia, ar fi fost folosită de şefa DNA - cucuveauamov.gmail.com.

"Am calitatea de martor, nu pot să vă dau alte date şi informaţii din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au întrebat (n.r. despre adresa de email [email protected]) s-ar putea să încerce să afle informaţii. (...) Ştiam că această adresă de email este folosită de doamna Kovesi. (...) Orice lucru mi s-a părut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea unor instituţii ale statului român, DNA , SRI, DIICOT este o chestiune permisă şi cred că procurorii DIICOT trebuie să investigheze dacă acest lucru se întâmplă", a declarat Sebastian Ghiţă, la ieşirea din sediul DIICOT.

Reporterul Antena 3 Ana Maria Roman a explicat în emisiunea ''Subiectiv'' care ar putea fi motivele din spatele comunicatului DIICOT referitor la Sebastian Ghiţă.

''Este foarte interesant că a fost citat, a fost pus să aştepte, dar a apărut un motiv pentru care nu a putut da declaraţii şi a fost reprogramat. Ei bine, acest motiv nu ne este comunicat de către procurorii DIICOT'', a spus Ana Maria Roman.

La rândul său, Adina Anghelescu e de părere că a fost vorba de o chestiune amiabilă care ţine de procedura procurorului de caz care a considerat, probabil, că este mai bine ca mai întâi să aibă loc o discuţie şi abia apoi, dacă este cazul, Sebastian Ghiţă să dea o declaraţie scrisă.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close