Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Diaspora, manipulare sau adevăr?

Dosarul Diaspora, manipulare sau adevăr?

Dosarul Diaspora, manipulare sau adevăr?
Sursa foto: foto: Agerpres
16 Mai 2016   •   22:15

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în Dosarul Diaspora.

DNA îl acuză pe fostul ministru de săvârșirea de infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte, se arată în comunicatul DNA.

Răzvan Dumitrescu și Oana Zamfir au comentat, luni seară, împreună cu invitații lor, într-o ediție specială, cele mai importante aspecte ale deschiderii acestui dosar.

Vicepreședintele PSD Rovana Plumb a declarat că este convinsă că Titus Corlățean nu a încălcat legea.

''Nu ne așteptam la această turnură pentru că știam foarte clar că Titus Corlățean nu putea să îmcalce o lege care era bine stabilită, mai ales că MAE nu organizează alegerile. Din  câte știu eu, nu sunt o specialistă, Autoritatea Electorală Permanentă este cea care conform legii stabilește numărul de secții de votare iar Ministerul Afacerilor Externe nu face altceva decât să asigure partea logistică a acestor secții de votare. Desigur, nu cunosc elemente din dosar, justiția trebuie să-și spună cuvântul'', a spus Rovana Plumb.

Deputatul PNL Mircea Dolha spune că din punctul său de vedere ceea ce s-a întâmplat la alegerile din Diaspora a fost o umilință pentru românii de acolo.

''Milioane de români din țara acesta au simțit trădați, jigniți, când au văzut că frați, copii sau părinți stau la rând la ambasade să voteze și nu sunt lăsați'', afirmă deputatul.

Acesta a adăugat că nu a identificat nimic care să nu fie autentic în felul în care s-au desfășurat alegerile în diaspora.
Senatorul ALDE, Varujan Vosganian, este de părere că Titul Corlățean nu trebuia să facă obiectul unui dosar la DNA.

''Ce caută Titus Corlățean la DNA? Corupția e ca un pod - nu există pod cu un singur picior. Dacă domnul Corlățean e coruptul, cine-i corupătorul? De ce a ajuns această discuție la DNA? Un act de corupție nu e că cineva brusc se corupe singur?'', a spus la Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv Varujan Vosganian.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close