Antena 3 CNN Actualitate Înregistrare-cheie în cazul reportajului Sky News. Avocatul românilor: ”E în favoarea noastră”

Înregistrare-cheie în cazul reportajului Sky News. Avocatul românilor: ”E în favoarea noastră”

Înregistrare-cheie în cazul reportajului Sky News. Avocatul românilor: ”E în favoarea noastră”
12 Aug 2016   •   20:38

Avocatul românilor arestați preventiv după participarea la un reportaj Sky News, despre un presupus trafic cu arme în România, a anunțat existența unei înregistrări la dosar care arată că televiziunea britanică avea la cunoștință adevărata natură a documentarului.

Avocatul Marcel Vrabie a afirmat, vineri seară, că Aurelian Mihai Szanto, cel care a jucat rolul de intermediar între jurnaliştii britanici şi presupuşii traficanţi de arme, a avut o discuție telefonică înregistrată cu jurnalistul Stuart Ramsey, pe 10 august, despre problemele apărute în țară în urma difuzării acestui material.

I-a reproșat că l-a băgat într-o belea mare pentru că nu a fost trecută la finalul materialului fraza care indica faptul că personajele erau fictive, a spus avocatul.

Răspunsul britanicului a fost acela că se vor ocupa avocații de acest aspect, dându-i de înțeles că e în regulă și că se rezolvă.

”Cu alte cuvinte, e o recunoaștere că jurnaliștii britanici știau care este adevărata natură a documentarului. Înregistrarea e la dosar și e în favoarea noastră”, a mai spus avocatul, a cărui declarație a fost difuzată la ”Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”, de la Antena 3.

”Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”

 

Cei trei bărbaţi cercetaţi în dosarul deschis după reportajul realizat de postul tv Sky News au fost arestaţi preventiv, au decis vineri după-amiază judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă, însă executorie.

Ei sunt acuzaţi de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În ciuda dovezilor că totul a fost o înscenare, televiziunea SkyNews îi ia apărarea lui Ramsay.

 

 

 

×
Subiecte în articol: romani arestati Subiectiv
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close