Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, pe tema salariilor din Sănătate: „Nu poți să iei o măsură care afectează instituții publice”

Ludovic Orban, pe tema salariilor din Sănătate: „Nu poți să iei o măsură care afectează instituții publice”

Ludovic Orban, pe tema salariilor din Sănătate: „Nu poți să iei o măsură care afectează instituții publice”
15 Apr 2018   •   21:06

Ludovic Orban a vorbit, în cadrul emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, pe tema majorării salariilor din domeniul sănătății. 

„E o problemă mai largă în ceea ce privește Sănătatea. În primul rând, nu au fost incluși în legea salarizării în sectorul public anumite categorii de angajați din spitale sau alte centre de asistență. În al doilea rând, nu au fost crescute salariile, prin acest act normativ, decât la medici și la asistente. Se știa de la început, dar nu poți să iei o măsură care afectează instituții publice. S-a creat o stare de tensiune și de nervozitate și nemulțumire la nivelul spitalelor”, a afirmat Orban. 

„A treia problema e izvorâtă din noul regulament privitor la acordarea sporurilor. Foarte multe categorii de angajați primeau sporuri într-un anumit mecanism. S-a aprobat un nou regulament prin care s-au majorat la 30% sau 50% sporurile. Părerea mea e că trebuie abrogat acest regulament”, a mai spus Orban. 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Ludovic Orban sănătate
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close