Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiției pleacă în Serbia. Planul neașteptat al lui Sebastian Ghiță

Ministrul Justiției pleacă în Serbia. Planul neașteptat al lui Sebastian Ghiță

Ministrul Justiției pleacă în Serbia. Planul neașteptat al lui Sebastian Ghiță
25 Mar 2018   •   20:18

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va efectua, luni, o vizită la Belgrad, acolo unde se va întâlni cu ministrul Justiției din Serbia, iar principala discuție va fi legată de Sebastian Ghiță.

„Săptămâna viitoare, lunea viitoare, la ora 10, voi avea o întrevedere cu ministrul Justiţiei din Serbia. Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele două state, dar inevitabil va fi şi subiectul acesta. În aceeaşi zi, la orele 11.30, voi avea o întrevedere oficială şi cu preşedintele Curţii Constituţionale din Serbia. Noi nu putem lua nicio măsură, nu putem face niciun demers de natură să se suprapună, să afecteze activitatea judecătorului independent, ca şi cel din România, judecătorului din Serbia. Ce putem să facem noi şi ce spun eu că am făcut, cu promptitudine am răspuns la toate solicitările pe care le-au formulat”, a declarat Tudorel Toader.

Pe de altă parte, potrivit EVZ, Sebastian Ghiță intenționează să depună un memoriu prin care să solicite suspendarea procedurilor de extrădare din cauza că acestea se bazează pe probe falsificate de procurorii de la DNA Ploiești.

Ghiță intentionează să depună și raportul Ministrului Justitiei prin care a cerut revocarea Codrutei Kovesi. Dacă această strategie a lui Ghiță va reuși, Ministrul Tudorel Toader se va afla într o postură extrem de dificilă, trebuind să explice în Serbia de ce dorește extrădarea unui cetățean pe baza unor probe false.

Este evident că autoritățile din Serbia au deja informații despre ilegalitățile comise de către DNA Ploiești în dosarele lui Ghiță și că au cerut date suplimentare.

Sebastian Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016, iar recent, a declarat că a plecat de frică să nu fie reținut.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close