Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Monica Pop, despre reacţiile adverse ale vaccinului: "Lumea trebuie să ştie. Una din contraindicaţii este hipertensiunea arterială"

Monica Pop, despre reacţiile adverse ale vaccinului: "Lumea trebuie să ştie. Una din contraindicaţii este hipertensiunea arterială"

Medicul Monica Pop a comentat în cadrul emisiunii" Subiectiv" de la Antena 3 protestele şi violențele din mai multe țări europene referitoare la certificatul de vaccinare COVID-19. Aceasta a precizat că autorităţile ar trebui să ţină cont de nemulțumirile oamenilor şi să comunice transparent mai ales datele referitoare la reacțiile adverse.

Monica Pop, despre reacţiile adverse ale vaccinului: "Lumea trebuie să ştie. Una din contraindicaţii este hipertensiunea arterială"
de Claudia Popovici    |    02 Aug 2021   •   20:11

Medicul Monica Pop s-a declarat revoltată de faptul că autorităţile nu ţin cont de nemulțumirile oamenilor care au tot dreptul să ştie la ce se expun prin vaccinare. Mai mult, ea a lansat şi un apel la decidenţi să comunice transparent, mai ales în cazul reacțiilor adverse şi a contraindicațiilor, unele foarte severe, care pot apărea post vaccinare.

„Eu nu pot să înțeleg de ce autoritățile nu țin cont de aceste proteste și nu se întreabă de ce oamenii fac așa. Am auzit un discurs, dacă se poate spune așa, al domnului doctor Arafat care să nu uite că este de altă specialitate și el spune despre noi şi totuși vorbește că este medic și are tot dreptul dar și noi îl avem.

Raed Arafat, despre motivele eşecului campaniei de vaccinare: "Influencerii vorbesc toată ziua împotriva vaccinului”

Când a fost întrebat de ce vaccinarea pare a fi un eșec și a spus pentru că sunt câțiva care sunt anti-vaccinişti, ceea ce nici măcar nu este adevărat, și că au influențat populația.

Vaccinurile au început din decembrie și la început a fost o fuziune de persoane după care lumea început încet, încet să afle niște lucruri", a spus medicul Monica Pop.

„Suntem foarte departe de a cunoaște cu adevărat numărul de persoane care au avut efecte secundare”

"Suntem foarte departe de a cunoaște cu adevărat numărul de persoane care au avut efecte secundare și unele dintre ele foarte severe și nu ni se spune și asta este un lucru rău. Oamenii trebuie să știe!

Nimeni nu a publicat până acuma lista contraindicațiilor acestui vaccin. Am citit această listă în urmă cu două zile. Lista există, este chiar făcută de cei de la Pfizer şi acolo scrie foarte bine.

Printre altele mi s-a părut chiar de-a dreptul de necrezut. De exemplu una dintre contraindicații este hipertensiune arterială", a spus medicul Monica Pop la Antena 3. 

Declarația vine în contentul în care Raed Arafat, șeful DSU, s-a arătat deranjat de modul în care unii influenceri vorbesc despre vaccin și susține că aceste acțiuni au avut un rol cheie în eșecul campaniei de vaccinare. Mai mult, el a apreciat că nu premierul are rolul de a convinge românii să se vaccineze, ci tot ce se întâmplă în jurul nostru.

„Suntem două țări care au procente mai mici de vaccinare. Noi și Bulgaria. Acum sunt multe cauze pentru care populația nu a venit la vaccinare în numărul care era așteptat.(...).

Sunt foarte muți factori care duc la comportamentul populațional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alții, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara și dimineața împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri și le răspândesc.

Sunt oameni care sunt influențați de acest lucru. Rolul nostru e să încercăm cât mai mult să le explicăm care e beneficiul pentru ei și realitatea științifică", a spus Raed Arafat.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close