Antena 3 CNN Politică Întorsătură șocantă în dosarul Oprescu. Numele lui Cătălin Predoiu apare în ecuație

Întorsătură șocantă în dosarul Oprescu. Numele lui Cătălin Predoiu apare în ecuație

Întorsătură șocantă în dosarul Oprescu. Numele lui Cătălin Predoiu apare în ecuație
14 Iul 2016   •   20:50

Fostul şef al Administrației Cimitirelor Bucureşti, Bogdan Popa, l-a denunţat pe Sorin Oprescu, în august 2015, după o întâlnire de aproape 5 ore cu Cătălin Predoiu – fost președinte al PNL București, fost ministru al justiției și unul dintre principalii candidați la fotoliul de primar general al Bucureștiului.

Așa au declarat pentru Sursa Zilei surse apropiate procesului care s-a derulat, la începutul acestei săptămâni, în ședință secretă, la Tribunalul București.

Potrivit surselor citate, în spatele ușilor închise, principalul denunțător în dosar, Bogdan Popa, a recunoscut în fața judecătorului că era anunţat de “un domn de la DNA”, de seara, ce întâlniri urma să aibă a doua zi, când trebuia să fie şi echipat cu tehnica de înregistrare.

După cum Popa ar fi declarat în fața magistratului, omul lui de legătură cu DNA era un domn pe nume “Liviu”, pe care l-a întâlnit când a intrat “ca orice cetăţean”, într-o duminică, pe uşa principală a instituţiei. În aceeaşi duminică s-a întâmplat să se întâlnească şi cu procurorul de caz, care nu a atins în dosar chestiuni despre modul în care Bogdan Popa – reținut, inițial, pentru luare de mită – sau rudele sale apropiate şi-au obţinut averea, au adăugat același surse.

Cătălin Predoiu a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv, realizată de Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu, faptul că nu își aduce aminte să fi avut vreo discuție cu persoana în cauză.

“Aș vrea să precizez două lucruri: În primul rând, eu nu cunosc ce a declarat acest domn în fața instanței, deci nu voi comenta asta. Ce comentez acum cu dvs este știrea de presă pe care am citit-o și eu azi.

În ultimii doi ani cred că am participat la toate recepțiile de la Asociația Omenia, invitat de fundație, recepții la care cred că participau sute de persoane. Azi, când am citit acea știre, am sunat la președintele fundației, ca să întreb dacă ne cunoaștem cu acest om. Mi-a confirmat ceea ce știam și eu, dar a trebuit să verific. Nu pot să spun că nu am vorbit două, trei cuvinte cu acest om, dar nu țin minte.

Apoi, pe mine nu m-au interesat niciodată problemele penale ale altor politicieni.”

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close