Antena 3 CNN Politică Președintele executiv al PSD: „Eu pledez pentru o soluție de înțelepciune și maturitate”

Președintele executiv al PSD: „Eu pledez pentru o soluție de înțelepciune și maturitate”

Președintele executiv al PSD: „Eu pledez pentru o soluție de înțelepciune și maturitate”
14 Ian 2018   •   20:37

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a fost întrebat în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv cum trebuie să sune decizia din CEXn ca să împace lucrurile.

„Dacă vă uitați în scrisoare, eu am spus că trebuie o dezbatere și o transparență mai mare. Am spus vizavi de delimitarea rolului Guvern-partid. Pentru că aici este problema a limitei de competență. Cât merge partidul, cel care generează Guvernul, cât Guvernul „încalecă” partidul. (...) Plecăm de la o singură premiză: Liviu Dragnea este președinte până în 2019. Eu pledez pentru o soluție de înțelepciune și maturitate pentru a putea funcționa mai departe acest Guvern. Cu un Guvern Tudose care a funcționat bine. (...) Noi ca partid, suntem cei care generăm pentru Guvern partea umană, ea trebuie să fie loială partidului, dar să fie competenți. Partea politică răspundem noi, față de competență răspunde premierul”, a spus Bădălău.

„Eu nu fac parte din niciun grup, interesul nostru politic este să avem o guvernare, să ducem la îndeplinire ceea ce am promis în campanie”, a mai spus senatorul PSD, care a recunoscut că s-a consulatat cu fostul premier Adrian Năstase.

„Cred că vom avea o problemă mare dacă s-ar ajunge la o asemenea situație. Președintele a anunțat și a fost o declarație publică în care a spus că a treia oară nu va mai nominaliza un membru din PSD. Eu consider că avem înțelepciunea și maturitatea că nu vom ieși de la guvernare. Vom încerca, respectând statului nostru, să găsim calea de mijloc. Vrem să guvernăm în continuare cu succes, așa cum am făcut-o și până acum," a spus Niculae Bădălău la Antena 3, care a ținut să precizeze că nu îl interesează nici funcția de premier, nici cea de președinte a partidului. 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close