Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre deciziile de ultimă oră de la Summitul NATO: Obama a cerut prezență militară consolidată la Marea Neagră. Scutul de la Deveselu, sub comanda NATO

Radu Tudor, despre deciziile de ultimă oră de la Summitul NATO: Obama a cerut prezență militară consolidată la Marea Neagră. Scutul de la Deveselu, sub comanda NATO

Radu Tudor, despre deciziile de ultimă oră de la Summitul NATO: Obama a cerut prezență militară consolidată la Marea Neagră. Scutul de la Deveselu, sub comanda NATO
de M.Z.    |    08 Iul 2016   •   20:32

Președintele american Barack Obama a cerut, vineri, prezență militară consolidată la Marea Neagră, iar comanda scutului antirachetă de la Deveselu se transferă de la SUA la NATO și va avea loc în această lună.

Acestea sunt chestiunile de ultimă oră de la summitul NATO, transmise de jurnalistul Radu Tudor, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

”Sunt trei elemente importante care implică direct România în summitul NATO de la Varșovia. Chestiunea de ultimă oră este discursul președintelui american Barack Obama, care a menționat, în mod deschis faptul că sprijină cooperarea militară NATO la Marea Neagră, dezvăluind pentru prima dată în public că inițiativa românească de a crea un cadru instituțional de cooperare și interoperabilitate între țările riverane membre NATO - România, Turcia și Bulgaria - are sprijin american”, a transmis realizatorul Antena 3, Radu Tudor, vineri, într-o intervenție telefonică.

Al doilea lucru foarte important din discursul președintelui Obama este, potrivit jurnalistului Antena 3, că transferul comenzii și operațiunilor scutului american antirachetă către NATO se va face luna aceasta.

”Așadar, România va deține unul din cele mai importante elemente ale scutului NATO antirachetă pe teritoriul său”, a spus Radu Tudor.

Cât privește problema cu Marea Neagră, ”președintele Turciei a precizat clar că Turcia sprijină crearea unui grup naval NATO la Marea Neagră. Astfel, disensiunile din interiorul Bulgariei, faptul că președintele și ministrul Apărării din Bulgaria au susținut inițiativa României, iar premierul Boyko Borissov a avut o atitudine duplicitară, azi e spulberată prin susținerea președintelui american pentru inițiativa României”, a adăugat Radu Tudor.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close