Antena 3 CNN Actualitate Romtelecom, Poșta Română - protocoale cu SRI?

Romtelecom, Poșta Română - protocoale cu SRI?

Romtelecom, Poșta Română - protocoale cu SRI?
06 Mai 2018   •   20:41

Există indicii temeinice că mai există niște protocoale. Răzvan Dumitrescu a prezentat în emisiunea „Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv” o interpelare făcută către Ministerul Comunicaților de către senatorul PNL Mircea Cazan.

Parlamentarul se interesează dacă în anul 2009 Direcția juridică și de relații ale companiei Romtelecom SA la acea dată, Telekom acum, a fost înregistrat un document ce a fost remis de către Serviciul Român de Informații, prin directorul adjunct Dumitru Cocoru, către doamna Monica Stănescu, KA Manager pentru SRI. Dacă respectivul document se referea la încheierea unui „acord de cooperare în domeniul securității sistemelor informatice și de comunicații”. Acest document urma să fie semnat și a și fost semnat între Institutul pentru Tehnologii Avansate ITA, structură militară secretă a SRI, și SC Romtelecom SA.

De asemenea, senatorul deține informații și solicită lămuriri suplimentare și în legătură cu un acord/protocol între SRI și compania națională Poșta Română.

O solicitare cu conținut asemănător în vederea declasificării respectivelor protocoale îi este adresată într-un document distinct, pe care îl postăm de asemenea, și primului ministru Viorica Dăncilă.

Senatorul PNL Mircea Cazan a venit și cu ceva precizări. „Am făcut o interpelare către doamna prim-ministru prin care am cerut clarificarea tuturor protocoalelor sau acordurilor de colaborare între Guvern, agenții cu SRI. Concret către domnul ministru Cojocoaru este o întrebare dacă există acordul în care Ministerul Comunicaților este acționar majoritar sau 100%: Romtelecomul și Poșta Română”, a declarat senatorul.

×
Subiecte în articol: Posta Romana Subiectiv
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close