Antena 3 CNN Actualitate Salariul guvernatorului BNR, în continuare un mister. Consultantul său vorbește despre 15.000 de euro pe lună

Salariul guvernatorului BNR, în continuare un mister. Consultantul său vorbește despre 15.000 de euro pe lună

Salariul guvernatorului BNR, în continuare un mister. Consultantul său vorbește despre 15.000 de euro pe lună
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2016   •   20:34

Mugur Isarescu si-a postat acum cateva zile declaratia de avere si, ca de fiecare data, din document lipseste salariul pe care il incaseaza ca guvernator al BNR.

Bancherul Lucian Isar a reactionat pe blogul sau si a dezvaluit ca, in total, Isarescu ar castiga o suma uriasa pe luna, bani stransi din pensie, pe care o incaseaza de doua luni, salariu, bonusuri de performanta si participari la sedintele BNR.

„Exista o campanie asidua de a dezinforma in legatura cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isarescu. (...) Aici nu ma refer la venituri de tip “Mar SRL” or la “tranzactii anterioare” or la atentii, ci doar la Pensie plus Salariu plus Bonusurile de performanta plus Participari la sedinte, toate legate de pozitia de Guvernator BNR. Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuza publicarea veniturilor in declaratia de avere. Legea ANI se aplica fara exceptie la toti cetatenii romani aflati in pozitii publice. Nu face exceptie Presedintele Romaniei, nu fac exceptie de la lege sefii serviciilor secrete, nu face exceptie Presedintele ASF (echivalentul direct al BNR)”, a scris Lucian Isar, pe Facebook.

Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), a vorbit despre salariul guvernatorului BNR. În context, l-a atacat pe Lucian Isar despre care a zis că nu face altceva decât să se ocupe de salariile angajaților de la BNR.

"Domnul Lucian Isar se ocupă zilnic de veniturile celor de la BNR. Nu știu de unde ar putea scoate aceste informații. Spunea astăzi: 'comunicatorii de la BNR se încurcă și dau date diferite'. Eu nu știu comunicatori de la BNR care să fi abordat acest aspect. Salariile de la BNR sunt altfel față de salariile celorlalți salariați din aparatul de stat. Acestea din urmă vin de la bugetul de stat", a zis Adrian Vasilescu la Realitatea TV.

"În România, guvernatorul de la BNR câștigă în jur de 14.000 - 15.000 de euro pe lună", a mai spus Adrian Vasilescu.

Informațiile au fost dezbătute în ediția de marți a emisiunii Subiectiv, realizată de Oana Zamfir. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a explicat, într-o intervenție telefonică, de ce salariul guvernatorului BNR este informație confidențială dar și că este posibil ca aceasta să fie făcută publică, la un moment dat.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close