Antena 3 CNN Actualitate SONDAJ. Credeți că Augustin Lazăr trebuie să demisioneze?

SONDAJ. Credeți că Augustin Lazăr trebuie să demisioneze?

SONDAJ. Credeți că Augustin Lazăr trebuie să demisioneze?
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Apr 2019   •   20:55

UPDATE 20.50:

Votul s-a încheiat. Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 98.2%: DA, 1,8%: NU

--------------------------------

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, este de departe personajul negativ al momentului şi se află în mijlocul unuia dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani.

CREDEȚI CĂ AUGUSTIN LAZĂR TREBUIE SĂ DEMISIONEZE? RĂSPUNDEȚI CU 'DA' SAU 'NU' LA 1272 (0,6 EUR/SMS TVA inclus)

Contestat de foarte multă lume, dar susţinut pe faţă de preşedintele Klaus Iohannis şi sistemul ocult care în ultimii ani a stat la baza celor mai mari abuzuri din justiţie, Augustin Lazăr nu a ajuns întâmplător pe cel mai important scaun al Parchetului General.

Nici măcar momentul ales nu este întâmplător şi el are legătură directă cu venirea la putere a tehnocraţilor şi instalarea "guvernului" lui Klaus Iohannis.
Augustin Lazăr a ajuns Procuror general al României la propunerea ministrului Raluca Prună, imediat după izbucnirea scandalului în care a fost implicat fostul şef al Parchetului General, Tiberiu Niţu.

Primul moment extrem de controversat din timpul mandatului lui Augustin Lazăr este legat de scandalul protocoalelor secrete, despre care şeful Parchetului General a afimat anul trecut că este o mare manipulare. Nu acelaşi lucru spunea Lazăr într-o şedinţă CSM din ianuarie 2017, anume că protocoalele sunt „inginerii" pe care nu şi le însuşeşte deoarce ele nu se regăsesc în Codul de Procedură Penală, vorbind despre cel din 2009, deja desecretizat, însă în acel moment era în vigoare cel secret din 2016.

În iunie 2018, Inspecţia Judiciară l-a acuzat pe Augustin Lazăr de încălcarea Codului deontologic al magistraţilor, după ce i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale "inculpaţi de rang înalt". Ulterior însă, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii  a decis că Lazăr nu a încălcat Codul deontologic.

Un alt moment controversat din cariera lui Lazăr s-a consumat la finalul anului trecut, când ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus revocarea sa din funcție, invocând în raportul de evaluare probleme de comportament, comunicare publică și asumarea responsabilității.

Dar momentul cel mai delicat pentru mandatul lui Augustin Lazăr îl reprezintă apariţia mărturiilor devastatoare ale foştilor deţinuţi politici, care povestesc calvarul prin care au trecut în puşcăriile comuniste din cauza procurorului Augustin Lazăr.

Continuarea, în materialul prezentat, vineri, la Răzvan Dumitrescu, la Subiectiv - Față în Față:

CREDEȚI CĂ AUGUSTIN LAZĂR TREBUIE SĂ DEMISIONEZE? RĂSPUNDEȚI CU 'DA' SAU 'NU' LA 1272 (0,6 EUR/SMS TVA inclus)

Deputatul PNL Cristina Trăilă afirmă că Augustin Lazăr NU ar trebui să-și dea demisia.

"Eu știu că nu există nicio decizie a CNSAS ca domnul Augustin Lazăr să fi colaborat cu Securitatea, că la momentul la care a fost numit în funcție îndeplinea toate condițiile legale să dețină această funcție și că în momentul de față înțeleg că a trimis în judecată dosarul Revoluției.

Faptul că ți-ai exercitat în vremea respectivă o meserie, cea de procuror, cea de judecător... Domnul Lazăr la momentul la care era șeful acelei comisii și se uita strict pe niște înscrisuri, verifica dacă s-a întrunit fracția de pedeapsă nu era cel care asista la ceea ce se întâmpla în penitenciar. De acolo veneau niște rapoarte scrise. Cei dinăuntrul penitenciarului, da, aceia pot fi considerați a fi torționari", a spus Cristina Trăilă.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu crede că Augustin Lazăr trebuie să-și dea demisia

"A spune despre Augustin Lazăr că nu are o decizie de la CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate este a folosi exact strategia lui Traian Băsescu - mai țineți minte?

În momentul decisiv, pus să jure cu mâna pe Biblie dacă l-a lovit pe acel copil - văzuserăm cu toții că îl lovise dosul palmei peste față - iar el a jurat pe Biblie că nu l-a lovit cu pumnul în plex. Nu-l întrebase nimeni asta.

Aici e la fel: discuția noastră este despre faptul că domnul Lazăr a colaborat sau nu cu Securitatea sau despre faptul că a refuzat, în calitatea sa de președinte al comisiei, eliberarea unui om?", a spus Liviu Pleșoianu.

 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar Subiectiv Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close