Antena 3 CNN Actualitate Fostul consilier Ştefan Lungu face dezvăluiri uluitoare: Am primit de la Elena Udrea întrebările care urmau să-mi fie adresate de procurorii DNA

Fostul consilier Ştefan Lungu face dezvăluiri uluitoare: Am primit de la Elena Udrea întrebările care urmau să-mi fie adresate de procurorii DNA

Fostul consilier Ştefan Lungu face dezvăluiri uluitoare: Am primit de la Elena Udrea întrebările care urmau să-mi fie adresate de procurorii DNA
Sursa foto: Foto captura Antena 3
01 Noi 2016   •   20:16

Fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării, Ştefan Lungu, a dezvăluit în emisiunea ”Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”, de la Antena 3, că a primit de la fosta șefă PMP un bilețel care conținea întrebările ce urmau a-i fi adresate la audierea de la DNA, în contextul noilor afirmații făcute de Udrea cu privire la notele informative ale SRI.

”Nu am vrut să vorbesc până în ziua de astăzi despre asta dintr-un singur motiv. Consider că bunul simț îmi impune să stau acasă și să las justiția să-și facă treaba. Am crezut din prima secundă a noii mele vieți că e onest să le spun procurorilor ce știu. (...) Nu m-a interesat soarta altui om. Însă în momentele în care informațiile sunt eronate, mincinoase, iar realitatea este diferită, am simțit nevoia să strig”, a spus Ștefan Lungu, la Antena 3, comentând astfel declarațiile Elenei Udrea despre notele informative ale SRI privind "situaţiile" angajaţilor din Ministerul Dezvoltării.

Ștefan Lungu a afirmat că plecase din minister, prin demisie, în 2011, cu o lună înainte de a fi chemat la DNA Alba Iulia. Atunci, el a sunat-o pe fosta sa șefă, Elena Udrea, care l-a primit ulterior în audiență la minister, pentru a-l pregăti pentru întâlnirea cu procurorii anticorupție.

Acolo am primit un bilețel cu ceea ce urma să fiu întrebat la DNA, bilețel primit de la doamna Udrea, a dezvăluit Ștefan Lungu, la Antena 3.

Întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă întrebările din bilețel s-au potrivit cu cele adresate de procurorii DNA, în momentul audierii, Ștefan Lungu a răspuns pozitiv.

Elena Udrea le-a solicitat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative care ar arăta "situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei".

Episodul plasei cu bani pentru Elena Udrea

”De la Gărdean, banii se duceau la Nastasia. Gărdean, fiind un prieten, m-a rugat să-i duc o pungă de plastic cu niște bani, domnului Nastasia. Știam că sunt 200 de mii de euro. I-am dat punga. Domnul Nastasia mi-a adus punga înapoi a doua zi. (...) De la Gărdean mi s-a sugerat cui trebuie să dau ceva ca să poate să dea drumul la bani, banii lui. Singurul personaj în afară de Elena Udrea era Nastasia, nu exista un alt personaj care să poată să își pună semntura”, a spus Ștefan Lungu.

”Nu îmi este frică de Elena Udrea. Vreau să se termine procesul!”

Întrebat de Oana Stancu dacă îi este frică de Elena Udrea, sau dacă a primit amenințări, Ștefan Lungu a afirmat că nu îi e teamă de Elena Udrea, însă își face griji pentru familia lui.

”Faptul că mi-a fost spartă casa, cu noi în casă, îmi este suficient. S-a întâmplat la o săptămână după ce am ieșit din arestul la domiciliu. Nu am nimic în casă. Casa noastră e aproape nemobilată. Nu au luat nimic. Doar 80 de lei care erau pregătiți pentru a doua zi. (...) Îmi doresc foarte mult ca în momentul în care se termină procesul să fiu alături de familia mea și să ne vedem de viață. Cu siguranță vom pleca din țară. Dar vreau ca în acel moment să ne încheiem toate socotelile cu țara”, a mai spus Ștefan Lungu.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Elena Udrea dosarul gala bute
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close