Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Cine vrea să distrugă ALDE din interior

Subiectiv: Cine vrea să distrugă ALDE din interior

Subiectiv: Cine vrea să distrugă ALDE din interior
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Oct 2016   •   20:17

ALDE stă pe un butoi de pulbere. După bâlba de comunicare în care, iniţial, se anunţă că între partid şi formaţiunea Monicăi Macovei s-a încheiat un acord politic, ca, mai apoi, după câteva ore să se dea dezminţire, la care se adaugă tensiunile din ultima vreme, în care mai mulţi membri ai partidului cer înlăturarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la vârful partidului, dar şi de la şefia Senatului, au ridicat multe semne de întrebare.

De cealaltă parte, copreşedintele partidului, Daniel Constantin, a confirmat că între el şi Călin Popescu Tăriceanu au existat ceva tensiuni.

„Este, cum să spun, o relație care a pornit bine, dar care de-al lungul timpului a avut parte de perioade puțin mai delicate, pentru că venim, practic, ca doi lideri de partide. Și eu și dumnealui am condus partide și iată că în februarie se fac șapte ani de când am condus acel partid. Așteptările, vis-a-vis de mine din partea Partidului Conservator au fost foarte mari. Au spus: mergem într-o fuziune în care toată lumea va câștiga din punct de vedere politic și anumiți oameni au simțit, la un moment dat, că din păcate anumite lucruri nu merg în direcția dorită, nu am ascuns lucrul acesta. Au apărut tensiuni, și la nivelul filialelor și la nivel central și între mine și domnul Tăriceanu. Acum, depinde cred că totuși de noi, dacă vom reuși ca aceste discuții să le transformăm în ceva constructiv și mai avem două luni de zile să vedem acest lucru”, a declarat Constantin pentru stiripesurse.

Prezent în emisiunea Subiectiv, Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru al Eondurilor Europene şi al Finanţelor, a încercat să răspundă la întrebarea cine are interesul să distrugă ALDE din interior: „Astfel de jocuri politice plac foarte mult.(…) PNL poate fi la butoanele acestei conspiraţii. ALDE este duşmanul PNL. Se speră că o parte din ceea ce înseamnă ALDE să se întoarcă la PNL”.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close