Antena 3 CNN Politică Subiectiv: Culisele mișcării politice a momentului. În ce scop se lasă Ponta folosit de PRU

Subiectiv: Culisele mișcării politice a momentului. În ce scop se lasă Ponta folosit de PRU

Subiectiv: Culisele mișcării politice a momentului. În ce scop se lasă Ponta folosit de PRU
Sursa foto: sursa: Agerpres
29 Aug 2016   •   21:27

Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu au dezvăluit în ediția de luni a emisiunii ''Subiectiv'' cine este creierul ''operațiunii PRU''. În ulltimele zile au avut loc mai multe întâlniri ''conspirative'' extrem de importante care construiesc partidul oficial condus de Bogdan Diaconu. Luni, aproape în fiecare oră, a apărut câteo știre legată de PRU, devenit dintr-o dată vedeta politicii românești. Există semne clare că cineva știe cum să facă să se vorbească zilnic despre acest proiect politic.

La finalul săptămânii trecute au fost mai multe întâlniri pentru construcția numită Partidul România Unită, și în toate acestea există un element comun: Sebastian Ghiță. Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a confirmat deja discuțiile și implicarea lui Ghiță în PRU. Luni, mai mulți parlamentari au anunțat trecerea la PRU prin ''vocea'' lui Diaconu, care a postat aproape din oră în oră pe Facebook anunțuri privind noile achiziții, dând impresia că este în derulare o operațiune de mare amploare.

Sebastian Ghiță a coordonat, joi și vineri, în lipsa lui Bogdan Diaconu, mai multe întâlniri cu Mirel Palada, strategul lui Victor Ponta, lucru care să genereze ideea că și fostul premier s-ar putea alătura mișcării. Sebastian Ghiță s-a mai întâlnit cu Gabriel Oprea, Mircea Geoană, Nicolae Bănicioiu, toți apropiați ai lui Victor Ponta.

Sebastian Ghiță a declarat luni că este tentat să între în Partidul România Unită.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un scenariu incredibil, duminică seară, în emisiunea "Punctul de Întâlnire'', moderată de Radu Tudor.

"Cei care au conceput și construit UNPR- și spun încă o dată rar și răspicat- poate se gândesc sa facă încă un vehicul", a afirmat Liviu Dragnea cu privire la PRU.

Președintele PSD a afirmat că este cam târziu, dând de înțeles că oamenii din spatele PRU nu sunt civili. Liviu Dragnea a subliniat că Victor Ponta nu e "militar", el având comportament de "civil".

Pornind de la declarațiile lui Liviu Dragnea, Răzvan Dumitrescu și Oana Zamfir au prezentat patru ipoteze legate de scopul construcției PRU:

1. Ipoteza Dragnea: Sistemul vrea să rupă PSD

2. Ghiță își construiește o platformă de supraviețuire și negociere

3. Victor Ponta preia un partid gata făcut.

4. PRU, tolerat de PSD pentru a coagula risipiții pe la alte partide și a deveni la nevoie un aliat al său.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Sebastian Ghita PRU Subiectiv
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close