Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Dosarul „Nicolae Popa”, folosit de Băsescu să rămână la putere. Minciunile lansate în spațiul public de autoritățile române

Subiectiv: Dosarul „Nicolae Popa”, folosit de Băsescu să rămână la putere. Minciunile lansate în spațiul public de autoritățile române

Subiectiv: Dosarul „Nicolae Popa”, folosit de Băsescu să rămână la putere. Minciunile lansate în spațiul public de autoritățile române
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Ian 2017   •   21:01

Răzvan Dumitrescu a prezentat, la Subiectiv, de la Antena 3, câteva elemente surprinzătoare care reies din interviul acordat de Nicolae Popa la Antena 3.

1. Nicolae Popa a plecat legal din România, în 2000. Urmărirea penală începe abia în 2002

2. Nicolae Popa nu s-a ascuns. Mai mult, el și-a folosit propriul nume în relația cu autoritățile indoneziene și chiar și-a preschimbat pașaportul la ambasada României din Jakarta.

În interviul acordat reporterului Ana Maria Roman, ”tatăl FNI” a probat cu documente acest lucru.

Poza folosită de autorități pentru a-l da în urmărire internațională este chiar cea care apare pe pașaportul schimbat de Nicolae Popa la Jakarta, subliniază Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

3. Autoritățile române au mințit pretinzând că Nicolae Popa a fugit după condamnarea din 2007 și după ce i s-a comunicat sentința.

4. Nicolae Popa este extrădat pe 21 aprilie 2011. Pe 20 aprilie era reținut Sorin Ovidiu Vintu sub acuzația de șantajare a lui Sebastian Ghiță.

În a treia înregistrare difuzată la postul de televiziune pe care îl controlează, Ghiță se autodenunță și povestește cum a acceptat să fie folosit pentru a i se face dosar lui Vintu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Popa Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close