Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis

Subiectiv: Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis

Subiectiv: Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Facebook
06 Ian 2017   •   20:50

Ministrul Justiției Florin Iordache a comentat în emisiunea Subiectiv, atacurilor lansate de președintele Klaus Iohannis la adresa lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că sunt „penali”, dar şi legea amnistiei, invocată de şeful statului în discursul său.

„Nu era cel mai potrivit loc să atacăm persoane şi anumite circumstanţe. Din punctul meu de vedere, o lege nu vizează o persoană sau alta. Şi modul în care consider eu că oamenii politici sunt cei care influenţează justiţia este total greşit. Justiţia este total independentă, justiţia aplică legile. Dacă legea este bună, trebuie respectată, dacă legea e greşită, trebuie modificată. Din punctul meu de vedere, eu am participat ca membru al CSM şi am constiderat acolo că trebuie să dăm încredere judecătorilor şi procurorilor, sistemul să functioneze, iar oamenii politici nu sunt cei care influenţează justiţia”, a spus Florin Iordache la Antena 3.

Întrebat despre legea amnistiei, care l-a supărat pe Klaus Iohannis, Florin Iordache a declarat: „Nu există nicio lege, el mi se adresa că această lege e o grozăvie dacă apare. În comisia de audieri am fost întrebat despre asta şi am spus clar că o astfel de lege trebuie discutată doar în Parlament, transparent (…)Domnul preşedinte anticipează o astfel de lege şi spune că se va opune. A existat acum patru ani, o iniţiativă care a fost respinsă. În acestă lege se prezenta că sunt excluse faptele de corupţie şi că eventualul prejudiciu trebuie recuperat”, a mai spus Iordache.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close