Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Raportul lui Tudorel Toader, criticat aspru de judecători

Subiectiv: Raportul lui Tudorel Toader, criticat aspru de judecători

Subiectiv: Raportul lui Tudorel Toader, criticat aspru de judecători
30 Mar 2017   •   20:19

Răzvan Dumitrescu a prezentat, la Subiectiv, reacția unui judecător de la Curtea de Apel Cluj, cu privire la raportul de evaluare în ceea ce-i privește pe șefii PICCJ și DNA.

Judecătoarea Adina Daria Lupea a comentat pe pagina sa de Facebook raportul de evaluare prezentat de ministrul Tudorel Toader, argumentând că acesta ”va rămâne în istorie, dar nu în sens pozitiv, nu „la exemplul asa DA”. 

„Am ajuns la o concluzie ferma dupa ce am citit raportul domnului ministru. O concluzie care trebuie sa constituie jurisprudenta in orice alta ancheta disciplinara privind pe orice magistrat pe viitor. Aud ca trebuie sa fim recunoscatori Cerului ca s-a descoperit gaura la macaroana, si anume aceea ca procurorii pot fi evaluati de Ministrul Justitiei in activitatea lor, pentru ca acestia activeaza sub autoritatea lui. Adica e mare realizarea. Maxima sanctiune ca a devenit relativ functional un text de cand lumea si pamantul prevazut in Constitutie. Eu trec de acest aspect. Am retinut, jurisprudential, ca daca o data o comit grav de tot, incalcand o norma procedurala (de rang inferior Constitutiei, aceasta nu e apanajul oricui), sunt scutita de orice forma de raspundere daca vin cu dovezi clare ca, cel putin in ultimii cinci ani, nu am calcat pe bec deloc. Adica aduc maldare de fise de sedinte, conspecte, hotarari care dovedesc ca am fost un magistrat drept si in slujba statului si mi se da asa, parintesc, un bobarnac peste nas: 'Sa nu mai faci altadata'! Pai atunci spun asa! Suntem toti magistrati si egali si in drepturi si in obligatii. Daca vreodata da zbataia sau necuratul in noi si smintim o solutie care costa destinul cuiva, trebuie sa fim iertati pentru sutele de mii de fapte bune facute anterior si pentru deciziile drepte si, eventual, salutare (depinde desigur si cine le saluta, ca daca le saluta muritorul de rand nu se pune, conteaza numai rapoartele MCV si alte similare) pe care le-am adoptat. Dupa care fugim cuminti la nani, multumind ca in loc de coji de nuca ne-au fost puse la genunchi boabe de porumb.Cand am fost pusi la colt. Acest raport, din pacate, va ramane in istorie. Si nu in cea de la exemplul asa DA.

P.S. Acesta nu este un pamflet. Partea de considerente trebuie sa fie un invatamant pentru oricare dintre noi in sensul ca 'Asa Nu'!”, scrie judecătoarea, pe Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Răzvan Dumitrescu Subiectiv
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close