Antena 3 CNN Actualitate Surpriză în cazul Kovesi. Specialiștii care i-au dat verdictul de plagiat lui Ponta analizează și doctoratul șefei DNA, după acuzațiile de plagiat

Surpriză în cazul Kovesi. Specialiștii care i-au dat verdictul de plagiat lui Ponta analizează și doctoratul șefei DNA, după acuzațiile de plagiat

Surpriză în cazul Kovesi. Specialiștii care i-au dat verdictul de plagiat lui Ponta analizează și doctoratul șefei DNA, după acuzațiile de plagiat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Noi 2016   •   20:09

Comisia de specialitate desemnată de CNATDCU la sfârșitul lui octombrie pentru a analiza teza de doctorat a șefei DNA, are în componență trei specialiști în drept. Ar fi vorba despre prof. dr. Radu Chiriță – Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, prof. dr. Vlad Constantinesco - Facultatea de Drept, Universitatea „Robert Schumann” din Strasbourg, și prof. dr. Claudia Ghica-Lamarchard - Facultatea de Drept, Universitatea din Rennes 1 (Franța), potrivit unor surse citate de HotNews.ro. 

Ultimii doi au semnat în 2012 raportul științific cerut de Universitatea din București asupra tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta care a concluzionat că teza fostului prim-ministru “constituie un plagiat vadit”.  

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, nu a dorit să confirme sau să infirme informația. Cu privire la momentul în care rezultatul analizei comisiei de specialiști va fi făcut public, Amarandei a precizat că procedura prevede o perioadă de 30 de zile de la momentul înregistrării sesizării. Raportul comisiei este așteptat să apară la sfârșitul lui noiembrie. 

Contactat de Hotnews, Radu Chiriță a confirmat că a primit un telefon din partea președintelui CNATDCU, care i-a solicitat să facă parte din comisia de specialiști.

”Ce spuneți e o veste foarte bună. Sunt trei profesori universitari mai presus de a fi diletanți și asta înseamnă că verdictul va fi incontestabil. Sunt trei personalități ale lumii intelectuale, ale științei Dreptului”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, miercuri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Citiți și Amenințări, după dezvăluirile privind posibilul plagiat al lui Kovesi. Jurnalista Șercan: De data asta, e prea mult

Pe 27 septembrie, deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close