Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană a venit cu propuneri pentru facilitarea confiscării averilor oligarhilor ruși

Comisia Europeană a venit cu propuneri pentru facilitarea confiscării averilor oligarhilor ruși

Decizie importantă luată chiar azi, de Comisia Europeană. Executivul comunitar a venit cu o serie de propuneri pentru a facilita confiscarea averilor oligarhilor ruşi. Totodată se dorește şi armonizarea pedepsirii, în Uniunea Europeană, a încălcării sancţiunilor decise ca răspuns la războiul dus de Rusia contra Ucrainei.

Comisia Europeană a venit cu propuneri pentru facilitarea confiscării averilor oligarhilor ruși
Sursa foto: Getty Images
de Sabina Iosub    |    26 Mai 2022   •   00:01

Proiectul de directivă prezentat astăzi prevede că o confiscare a averilor ar fi posibilă în cazul cetățenilor şi al entităţilor care încalcă sau ocolesc sancţiunile şi al celor care sunt implicaţi în activităţi infracţionale.

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a explicat că banii astfel confiscaţi vor fi vărsaţi ''într-un fond comun pentru a ajuta Ucraina". 

Averi de 10 miliarde de euro, ale persoanelor sancționate, au fost înghețate în Uniunea Europeană, iar tranzacţii implicând 200 de miliarde de euro au fost blocate, până acum.

În plus, Bruxellesul a propus azi adăugarea faptei de încălcare a sancţiunilor la lista infracţiunilor, pentru a avea același tip de răspuns penal la nivelul celor 27 state membre şi pentru a facilita urmărirea în justiţie.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana oligarhi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close