Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care criminalul de la Onești este împușcat! Imaginile, surprinse de martori

Momentul în care criminalul de la Onești este împușcat! Imaginile, surprinse de martori

Avem noi informații și imagini cutremurătoare de la dubla crimă de la Onești.

Momentul în care criminalul de la Onești este împușcat! Imaginile, surprinse de martori
de Laura Dinu    |    02 Mar 2021   •   12:05

Martorii au surprins momentul în care agresorul este împușcat de polițiști.

Antena 3 a prezentat, de asemenea, informaţii în exclusivitate din ancheta de la Oneşti.

Astfel, primul apel la 112 a venit la 11:57:58 şi a fost făcut chiar de catre criminal. Acesta a anunţat că are ostatici doi muncitori, iar primul echipaj a ajuns in opt minute. După alte zece minute ajung alte echipaje, iar în jurul orei 13:00 sunt chemate trupele speciale.

Primele negocieri sunt purtate chiar de către șeful poliţiei Oneşti, iar negociatorul poliţiei ajunge în fața bocului pe la 14.30 - 15.00.

După trei ore de negocieri, Gheorghe Moroşan îi înjunghie pe cei doi muncitori, iar poliţia decide să intre peste el şi îl impuscă. 

Mărturia fratelui uneia dintre victimele de la Onești: ”S-a auzit strigătul de durere, de agonie, al fratelui meu!”

Fratele uneia dintre victimele ucigaşului din Oneşti a fost în preajma apartamentului de-a lungul întregii operaţiuni. A văzut negocierea cu bărbatul care ameninţa ostaticii şi a văzut şi trupele speciale în acţiune.

”Mi-au spus să stau liniștit că omul nu are antecedente, situația este sub control, este calm, se termină bine, stai liniștit că nu se întâmplă nimic. 

Criminalul înjura, din câte am văzut înjura de la balcon. Nu știu cum au negociat, dar cred că se înțelegeau greu cu el pentru că el înjura continuu”, povestește fratele lui Silviu, una dintre victime. 

”În momentul în care a țipat, s-a auzit strigătul de durere, de agonie, și când am auzit, instinctiv am venit aici, pentru că era strigătul fratelui meu. Atunci au început toți să se agite, au zis: ”Interveniți, interveniți!”. Au plecat trei spre scară, doi s-au întors să ia berbecul, să ia scutul.. absolut nicio scară mobilă, nu era vorba de scări mobile, pentru că nici nu se poate interveni altfel. 

Din câte am înțeles, agresorul era ținut la curent de niște vecini, tot timpul știa ce se întâmplă!”, mai spune fratele victimei, la Antena 3. 

El este criminalul din Onești! A amenințat în nenumărate rânduri că își va face dreptate cu arma

Gheorghe Moroșan, bărbatul în vârstă de 68 de ani din Onești, care i-a ucis pe cei doi muncitori care renovau apartamentul din care fusese evacuat, promite de mai mulți ani că se va răzbuna cu arma.

Bărbatul a amenințat, în mai multe rânduri, că își va face singur dreptate cu arma, după ce a fost evacuat din apartament. El a postat mai multe filmulețe pe rețelele sociale în care și-a povestit toate problemele. 

Într-un filmuleț postat pe Facebook, Gheorghe Moroșan spune că este nemulțumit de răspunsurile halucinante primite de la autorități. 

Nemulțumirile bărbatului erau provocate de faptul că soția sa fusese găsită vinovată de un furt uriaș de la Combinatul Chimcomplex Borzești, care a dus la pierderea apartamentului cuplului. 

”Familia mea a fost amenințată cu armă de foc! Dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă! Eu nu glumesc! Asta am vrut să vă spun! Dacă vreți, luați măsuri! Dacă nu, o să le luați mai târziu!”, spunea, la acel moment, Gheorghe Moroșan.

Filmulețul postat în 2018 este extrem de lung, iar bărbatul își povestește toate problemele aici, tot ce i s-a întâmplat pe parcursul a 20 de ani. 

Povestește că a depus plângeri, că nimeni nu l-a băgat în seamă, că soția sa ar fi fost acuzată pentru furtul a 8,3 miliarde de lei vechi, în bunuri, iar aceasta ar fi nevinovată.

A ucis două persoane

Doi bărbați care verificau instalația electrică dintr-un apartament au fost luați ostatici de fostul proprietar al locuintei. Acesta a pierdut apartamentul în instanță, dar pentru că nu a suportat ideea își făcuse un obicei să vină zilnic, timp de 11 ani, să vadă locuința. Când i-a vazut pe cei doi muncitori a intrat peste ei și i-a amenințat cu cuțitul.

La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Negocierile s-au sfârșit tragic când unul dintre ostatici ar fi încercat să îi smulgă cuțitul răpitorului.

Agresorul a reusit sa îi injughie pe cei doi muncitori chiar în momentul în care și poliția a intrat în apartament. Unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea la spital.

Agresorul, în vârstă de 68 de ani, a fost împușcat de politiști, însă a fost operat, iar starea lui este stabilă. 

×
Subiecte în articol: criminal Onesti impuscat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close