Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Răsturnare de situație în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1. Procurorul a demisionat

Răsturnare de situație în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1. Procurorul a demisionat

Procurorul Sorin Eugen Iaşinovschi, care a instrumentat presupusele fraude de la alegerile din Sectorul1, și-a dat demisia, a transmis Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Răsturnare de situație în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1. Procurorul a demisionat
de Gabriel Dano    |    24 Mai 2022   •   23:11

Potrivit Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Sorin Eugen Iaşinovschi, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a fost eliberat din funcția de procuror.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcția de procuror, prin demisie, începând cu data de 01.06.2022, a domnului Iasinovschi Sorin Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. (majoritate: 5 voturi da, 1 vot nu)”, se precizează în decizia Instituției, potrivit juridice.ro.

Dosarul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deschis după ce fostul edil de la Sectorul 1 Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea, marți seară, la Sinteza Zilei, și comentată împreună cu invitații săi.

"Domnul Iașinovschi se chinuie de mai bine de jumătate de an să iasă din sistem. A vrut să iasă omul la pensie, nu l-au lăsat cu cercetare disciplinară, acum și-a dat demisia și vrea să vă spun că și aici, în CSM, au fost 5 voturi 'pentru' și unul 'împotrivă'. Adică, omul vrea să plece din sistem de mai bine de jumătate de an", a spus Andreea Sava, realizator Antena 3.

Imaginile care ar îngropa-o pe Clotilde Armand: "A fost acolo, în sala de sortare a voturilor" 

Imagini şi dezvăluiri în care este implicată Clotilde Armand, primarul sectorului 1, au fost prezentate la Antena 3.

Imaginile arată că, în ciuda faptului că a negat că a intrat în sala de sortare a voturilor, Clotilde Armand ar fi fost în respectiva sală, în sala de sortare a voturilor, în momentul în care se numărau voturile din saci.

Noile dezvăluiri vin în contextul în care Clotilde Armand a negat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în sala de sortare, după ce Antena 3 a publicat imagini.

Reacţia lui Clotilde Armand, după imaginile de la alegeri

"Câteva precizări pentru televiziunile care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!" și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA. De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte.

Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii", a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Clotilde Armand
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close