Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Mărirea cu 10% a pensiilor din ianuarie, anihilată de inflație. Ministrul Budăi, anunț despre când vor fi din nou mărite pensiile

Mărirea cu 10% a pensiilor din ianuarie, anihilată de inflație. Ministrul Budăi, anunț despre când vor fi din nou mărite pensiile

Din ce în ce mai multe organisme internaționale și interne anunță o criză economică generată și de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, dar și de efectele pandemiei și ale exploziei prețurilor la energie. O triplă criză care va genera de data aceasta probleme economice pe termen lung.

Mărirea cu 10% a pensiilor din ianuarie, anihilată de inflație. Ministrul Budăi, anunț despre când vor fi din nou mărite pensiile
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Apr 2022   •   20:29

În aceste condiții, întrebarea este cât de mult pot suporta cetățenii români efectele acestei crize economice care ar putea să aibă inclusiv o componentă de securitate alimentară. Suntem avertizați în legătură cu explozia prețurilor produselor alimentare, explozia prețului la cereale, la îngrășăminte chimice și toate construiesc un tablou cu o presiune foarte serioasă asupr veniturilor cetățenilor.

"Este exact ceea ce am gândit de când negociam intrarea la guvernare, dacă intrăm sau nu intrăm cu acel prim pachet social. Discutam atunci de explozia prețurilor din energie - iată că acum pe lângă toate relele pe care le mai aveam a mai venit și acest conflict armat de la granița noastră și s-a accentuat criza.

Iată că suntem în situația în care trebuie să impunem, practic, să punem în practică, al doilea pachet care de această dată să se adreseze categoriilor vulnerabile, dar în aceeași măsură și mediului de afaceri, să oferim sprijin astfel încât să-și poată apăra locurile de muncă, pentru că eu cred că un loc de muncă este cea mai bună protecție socială", a spus Marius Budăi, la "Punctul de întălnire".

Marius Budăi a fost întrebat de Radu Tudor ce îi răspunde unui pensionar care l-ar opri și l-ar întreba când îi mărește pensia.

"Îi spun, cu un glas așa, mai mare, că în primul rând apreciez profesionalismul lui Radu Tudor care sub orice formă vrea această informație, și îi spun că atunci când vom avea să aibă încredere că prezența PSD la guvernare este garantul faptului că noi nu discutăm niciodată despre înghețări sau, ferească Dumnezeu, de tăieri de venituri, ci doar de cum să facem tot mai bine pentru oameni", a răspuns ministrul muncii.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Marius Budăi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close