Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prințul Charles a venit în România | Ce a avut pe agenda de astăzi moștenitorul britanic

Prințul Charles a venit în România | Ce a avut pe agenda de astăzi moștenitorul britanic

Moştenitorul coroanei britanice, prinţul Charles a venit azi în România. A fost întâmpinat de familia regală, Majestatea Sa, Margareta şi Principele Radu.

Prințul Charles a venit în România | Ce a avut pe agenda de astăzi moștenitorul britanic
Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2022   •   18:34

A avut mai multe întâlniri oficiale, cu preşedintele Klaus Iohhanis, premierul Ciucă, dar s-a întâlnit şi cu refugiaţii ucraineni.

Prinţul Charles a aterizat în jurul orei 14 pe Aeroportul Aurel Vlaicu.

Prinţul Charles a semnat în Cartea de Onoare, apoi au urmat o serie de discuţii tete-a-tete cu preşedintele Klaus Iohannis.

Cei doi au vorbit despre conflictul de la graniţă. Atât despre apărarea ţării, cât şi despre gestionarea situaţiei refugiaţilor.

De aici, acesta a plecat către Palatul Victoria, pentru o întrevedere oficială cu premierul Nicolae Ciucă.

La intrarea în palatul Eliseabeta, Moștenitorul coroanei a fost așteptat de garda de onoare și militarii brigazii 30 gardă.

Pe covorul roșu a fost întâmpinat de Margareta și Radu. Aceasta este prima vizită după pandemie.

Următoarea oprire a Prinţului Charles a fost la centrul de refugiaţi de la Romexpo, unde a fost însoțit de Majestatea Sa Margareta.

Prima vizită a fost la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, iar apoi a mers la guvern.

Întâlnirile dintre Klaus Iohannis și prințul Charles au fost mereu relaxate şi, în ciuda protocolului strict care trebuie respectat, aceastea au fost presărate cu momente amuzante.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prințul Charles a mai vizitat palatul Elisabeta în urmă cu ceva timp, în anii 2011 -2016 , 2017 dar si in anul 2018.

De altfel, Charles este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în țara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Deși nu a făcut niciodată vreo declarație publică legată de numarul propretaților sale, se știe că Prințul Charles deține patru case în satul Valea Zălanului din Covasna, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, deja celebra locuință din Viscri, județul Brașov, și încă patru case în satul Breb din Maramureș.

De altfel, Viscri a ajuns faimos în toată Europa datorită Prințului.

Zona a căpătat un potențial turistic fantastic, mai ales după apariția, în 2011, a documentarului Wild Carpathia, în care Prințul Charles este un adevărat ambasador al României.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close