Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: În țara asta poluată și plină de gunoaie, s-au cheltuit 3 miliarde de euro pentru mediu în 2019?!

Radu Tudor: În țara asta poluată și plină de gunoaie, s-au cheltuit 3 miliarde de euro pentru mediu în 2019?!

Radu Tudor vorbește, pe blogul personal, despre cheltuielile pentru protecția mediului în România, care s-au ridicat la aproximativ 16 miliarde de lei în anul 2019, în condițiile în care trăim într-o țară ”cu multe proceduri de infrigement pentru numeroase gropi de gunoi neconforme, orase poluate grav, mii de tone de peturi, pungi, cutii de tabla, deseuri si alte mizerii prezente masiv in zonele urbane si rurale”.

Radu Tudor: În țara asta poluată și plină de gunoaie, s-au cheltuit 3 miliarde de euro pentru mediu în 2019?!
de Radu Tudor    |    19 Oct 2020   •   14:45

”Cheltuielile pentru protecţia mediului în România, în 2019, s-au ridicat la aproximativ 16 miliarde lei, reprezentând approximativ 1,5% din PIB, din care 42% au fost pentru gestionarea deşeurilor, urmate ca nivel de cheltuielile pentru protecţia aerului şi a climatului (aproximativ 20%) şi de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale (aproape 20%), conform datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Într-o țară cu multe proceduri de infrigement pentru numeroase gropi de gunoi neconforme, orașe poluate grav, mii de tone de peturi, pungi, cutii de tablă, deșeuri și alte mizerii prezente masiv în zonele urbane și rurale, unde s-au dus peste 3 MILIARDE DE EURO ?!

Aici ori e o hoție masivă cu fonduri naționale și europene, ori românii produc mai multă murdarie si poluare decat poate finanta statul si Comisia Europeana anual…”, scrie Radu Tudor pe blogul personal

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close