Antena 3 CNN Show Roxen a ratat calificarea în finala Eurovision 2021

Roxen a ratat calificarea în finala Eurovision 2021

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în finala concursului, care va avea loc pe 22 mai. Roxen, cu piesa "Amnesia", a fost de-al 13-lea artist care a urcat pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

Roxen a ratat calificarea în finala Eurovision 2021
de Gabriel Dano    |    19 Mai 2021   •   00:01

"Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa 'Amnesia' este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea", spunea Roxen, înainte de concurs.

Cele zece ţări care vor reveni pe scenă, sâmbătă, sunt Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.

A doua semifinală se va desfășua joi seară, reunind pe scenă artiști din San Marino, Estonia, Republica Cehă, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia și Danemarca.

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 au concurat reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

Fiind desemnată reprezentantă a României la ediţia din 2020 a competiţiei Eurovision, Roxen a lansat cinci piese pentru selecţia naţională, piesa "Alcohol You" fiind desemnată câştigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiţia Eurovision din 2020 a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediţia din 2021 de la Rotterdam cu o nouă piesă: "Amnesia".

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori din cauza pandemiei.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

×
Subiecte în articol: Eurovision 2021 Roxen
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close