Antena 3 CNN Opinii Profesorul Dan Voiculescu atrage atenţia Guvernului. Seniorii din mediul rural, uitaţi la vaccinare

Profesorul Dan Voiculescu atrage atenţia Guvernului. Seniorii din mediul rural, uitaţi la vaccinare

Foarte mulţi români din mediul rural trec prin situaţii dramatice din cauză că nu se pot vaccina împotriva Covid-19. Informaţia a fost prezentată chiar şi de agenţii de presă străine, precum Reuters, care vorbesc despre cele câteva centre de vaccinare din sate şi comune, în care ajung tot locuitori ai marilor orașe, în majoritate tineri. Profesorul Dan Voiculescu atrage atenţia Guvernului că trebuie să ia măsuri urgente pentru a asigura asistenţa pentru persoanele vulnerabile

Profesorul Dan Voiculescu atrage atenţia Guvernului. Seniorii din mediul rural, uitaţi la vaccinare
Sursa foto: danvoiculescu.net
de Dan Voiculescu    |    02 Apr 2021   •   13:33

Aproximativ 40% dintre locuitorii țării noastre trăiesc în mediul rural, iar cei mai mulți dintre ei au ajuns la vârsta a treia.

''Aceștia sunt părinții și bunicii națiunii noastre de care, se pare, nu mai interesează pe aproape nimeni! Suferințele, neputințele, nevoile lor sunt îngropate în nepăsare. Pentru că nu mai pot deranja, nu se mai luptă pentru propriile drepturi, sunt lăsați să supraviețuiască în condiții de ev mediu, fără utilități, fără acces real la asistență medicală, fără compasiune și speranță'', a scrs Dan Voiculesc pe blogul său.

Analizând obiectiv proiectele guvernamentale din ultimii 30 de ani, este evident că măsurile consistente, dedicate satului românesc, lipsesc aproape cu desăvârșire. Progresele care s-au mai realizat punctual se datorează unor primari gospodari. În schimb autoritățile centrale – indiferent că au fost conduse de stânga, de centru sau de dreapta – au făcut extrem de puțin pentru mediul rural. Iar primul pas poate fi făcut imediat, în contextul campaniei de vaccinare.

''Spre exemplu, în locul nesfârșitelor polemici politice, miniștrii de la Sănătate și de la Muncă și Protecție Socială, în colaborare cu autoritățile locale, și-ar putea asuma oficial obligația de a garanta fiecărui senior din mediul rural șansa reală de a se vaccina – fiind contactați individual și transportați, la cerere, către centrele de vaccinare – cel mai târziu până la 1 iunie. Acționând eficient și transparent, în beneficiul propriilor cetățeni, Guvernul își poate consolida legitimitatea de a lua și măsuri mai puțin populare. Pentru a accepta inclusiv necesitatea anumitor restricții, românii au nevoie de exemple concrete de responsabilitate și solidaritate din partea celor care îi conduc'', adaugă profesorul Dan Voiculescu.

În acest moment, două milioane de români au fost vaccinaţi împotriva Covid-19. Peste jumătate dintre aceştia au primit deja şi rapelul.

 

 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close