Antena 3 CNN Festivalul Enescu Festivalul Enescu se pregăteşte de lansarea vânzării biletelor pentru spectacole

Festivalul Enescu se pregăteşte de lansarea vânzării biletelor pentru spectacole

Festivalul Enescu se pregăteşte de lansarea vânzării biletelor pentru spectacole
25 Mar 2013   •   11:23

Aproximativ 40.000 de bilete individuale vor fi puse în vânzare pentru Festivalul Internațional George Enescu, începând cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10.00, pe site-ul www.eventim.ro, prin punctele de vânzare ale Eventim, prin librăriile Humanitas și Cărturești. Prețurile la care vor fi vândute bilete variază intre 20 si 80 de lei. 

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc în perioada 1-28 septembrie 2013, la București și în mai multe orașe din țară (Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu şi Timișoara), în cadrul Festivalului Enescu. În această perioadă, programul Festivalului este finalizat şi se actualizează permanent pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Ediția 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoși precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten – comemorați în acest an –, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc. Creațiile lui George Enescu vor putea fi auzite la București în interpretarea unică a unor artiști și orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields. 

Programul ediției din 2013 se ridică la nivelul evenimentelor internaționale de acest gen, consolidând poziția României ca gazdă a unuia din cele mai importante festivaluri din lume. Pe scena Festivalului vor urca în acest an unele cele mai importante personalităti ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin. Cunoscutul actor român Marcel Iureş va debuta ca narator, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii George Enescu în cantata “Gurre-Lieder”, o producţie muzicală fără precedent, în cadrul ediţiei 2013.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediții a Festivalului formații și artiști precum: orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la București, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich și Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra – Osaka; Camerata Salzburg, Vortice Dance Company. 

Revin pe scena Festivalului orchestre faimoase care au mai fost la ediția precedentă, precum Royal Concertgebouw Amsterdam și Staatskapelle Berlin, Academia Santa Cecilia di Roma, ca o reconfirmare a valorii Festivalului. 

Informații suplimentare despre Festivalul George Enescu pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close