Antena 3 CNN Festivalul Enescu John Malkovich, la Festivalul George Enescu: "Cred că muzica aceasta este atât de puternică!”

John Malkovich, la Festivalul George Enescu: "Cred că muzica aceasta este atât de puternică!”

John Malkovich, la Festivalul George Enescu: "Cred că muzica aceasta este atât de puternică!”
Sursa foto: Foto: www.fanpop.com
09 Sep 2013   •   23:20
Actorul american John Malkovich a interpretat rolul naratorului în producţia "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer", pusă în scenă, luni, la Ateneul Român din Capitală, în cadrul Festivalului „George Enescu”.

Actorul a declarat, după reprezentaţie, că acest spectacol i-a permis să experimenteze, să rămână "curios şi proaspăt", informează Mediafax.

"Fiecare reprezentaţie este diferită, pentru că teatrul este o entitate vie, care trăieşte etern. Aşadar, eu am făcut operă cu 26 de cântăreţi şi fiecare dintre ei este diferit, interpretările sunt diferite şi publicul este diferit de fiecare dată. A fost un spectacol frumos şi un public minunat", a declarat John Malkovich într-o conferinţă care a avut loc luni seară, la Ateneul Român din Capitală, după spectacolul "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer", susţinut în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

Întrebat dacă îi place opera, Malkovich a răspuns: "Cred că muzica aceasta este atât de puternică (..) Cred că Michael (Sturminger, regizorul spectacolului, n.r.) şi Martin (Haselböck, dirijorul orchestrei, n.r.) au făcut o treabă excelentă şi au făcut un spectacol compact şi interesant, având o muzică fantastică, ce se potriveşte piesei".

Celebrul actor a mai precizat că mulţi dintre instrumentiştii orchestrei - membrii Orchester Wiener Akademie - i-au spus că felul în care joacă el influenţează modul în care ei cântă, Malkovich afirmând că este valabil şi reversul.

John Malkovich a mai spus că nu simte că ceva l-a schimbat în vreun fel de la începutul acestui proiect: "Am rămas doar curios şi deschis lumii şi asta m-a lăsat să experimentez ceva ce colegii mei, prietenii mei nu au putut înţelege, dar astfel creşti şi rămâi proaspăt. Nu cred că aş fi putut face asta când eram tânăr, dar tot ceea ce faci reprezintă experienţa acumulată de-a lungul anilor. Aşadar, cu cât ai mai mult, cu cât ai oportunitatea de a avea mai mult şi cu cât profiţi de acea oportunitate, cu atât este mai bine pentru tine".

Spectacolul "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer" s-a jucat luni, sub cupola Ateneului Român, timp de două ore audienţa fiind impresionată de producţia pusă în scenă.

John Malkovich, născut în 1953, este actor, producător şi regizor şi a apărut în ultimii 25 de ani pe afişele a peste 70 de lungmetraje. A fost de două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Locuri în inimă/ Places in the Heart" (1984) şi "În bătaia puştii/ In the Line of Fire" (1993).

Printre filmele în care a jucat se numără "Moartea unui comis-voiajor" (1985), "Menajeria de sticlă" (1987), "Imperiul soarelui" (1987), "Legături periculoase" (1988), "Oameni şi şoareci" (1992), "Avionul condamnaţilor" (1997), "În pielea lui John Malkovich" (1999), "Libertinul" (2005), "Viaţa lui Gustav Klimt" (2006), "Citeşte şi arde" (2008), "Greu de pensionat" (2010).

Festivalul Enescu se va desfăşura până pe 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close