Antena 3 CNN Festivalul Enescu Festivalul George Enescu se pregăteşte pentru următorul sezon. România nu are scena necesară

Festivalul George Enescu se pregăteşte pentru următorul sezon. România nu are scena necesară

Festivalul George Enescu se pregăteşte pentru următorul sezon. România nu are scena necesară
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
01 Dec 2015   •   15:16

Festivalul George Enescu se pregăteşte pentru următorul sezon. Chiar dacă au trecut doar trei luni de la încheierea evenimentului muzical, Festivalul Enescu a început pregătirile pentru stagiunea din 2017. 

 
30 de muzicieni celebri şi-au confirmat deja prezenţa. Din păcate însă, ţara noastră nu are o scenă specială pentru un asemenea eveniment. 
 
Ministrul Culturii spune că va găsi o soluţie pentru evenimentul care a pus Bucureştiul pe harta muzicală a lumii. 
 
London Philarmonic Orchestra cuprinde unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Vor urca pe scena Festivalului Enescu sub bagheta lui Vladimir Jurowski. Dirijorul este de acum directorul artistic al Festivalului. 
 
Două super staruri ale muzicii clasice vor veni pentru prima dată la Festivalul Enescu: pianistul de origine chineză Lang Lang şi tenorul Jonnas Kaufmann.  
 
Festivalul are invitaţi unii dintre cei mai mari muzicieni, dar nu şi o sală pe măsura valorii acestora. Şi nici nu va avea până în 2017. Ateneul este potrivit, dar prea mic. 
 
Sala Palatului, singura suficient de mare pentru concertele-eveniment, este nepotrivită din punct de vedere acustic. Ministrul Culturii spune că o sală nouă este pe primul loc în agenda sa. 
 
Construcţia sălii ar putea începe anul viitor. Până când proiectul se va materializa însă, artiştii străini vor cânta în aceleaşi condiţii. 30 de vedete ale muzicii clasice au confirmat deja prezenţa la ediţia din 2017. 

×
Subiecte în articol: sala
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close