Antena 3 CNN Festivalul Enescu Una dintre cele mai importante orchestre din Marea Britanie, London Philharmonic Orchestra, vine la Festivalul Enescu

Una dintre cele mai importante orchestre din Marea Britanie, London Philharmonic Orchestra, vine la Festivalul Enescu

Una dintre cele mai importante orchestre din Marea Britanie, London Philharmonic Orchestra, vine la Festivalul Enescu
de S.T.    |    13 Aug 2013   •   18:55

De astăzi într-o lună, pe 13 septembrie 2013, Festivalul “George Enescu” aduce la București un concert extraordinar din seria Mari Orchestre ale Lumii – London Philharmonic Orchestra sub bagheta talentatului Vladimir Jurowski.

Programul zilei de 13 septembrie 2013

Una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, London Philharmonic Orchestra va interpreta pe 13 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului cunoscuta Simfonie Nr.1 în Do minor, de Anton Bruckner, sub bagheta lui Vladimir Jurowski. Unul dintre cei mai bine cotați dirijori ai momentului și absolvent al prestigiosului Conservator de la Moscova, Vladimir Jurowski a fost invitat să dirijeze, de-a lungul anilor, la cele mai cunoscute instituții muzicale din lume: Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia, Opéra Bastille de Paris, Théâtre de la Monnaie Bruxelles, Maggio Musicale Festival Florence. În aceeași seară, publicul se va putea bucura de splendinul Concert Nr.3 pentru pian și orchestră în Do Major, Op.26 de Serghei Prokofiev, în interpretarea pianistei Anika Vavic, despre care maestrul Zubin Mehta spunea că are “un imens talent, o tehnică excelentă și un stil deopotrivă inteligent și pasional”.

Concertul va avea loc cu casa închisă, însă publicul îl poate urmări, pentru prima dată în istoria Festivalului în transmisie live, în sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex. Biletele pot fi achiziționate de pe link-ul: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu.

În aceeași zi, la Ateneul Român, de la ora 17.00 este programat un alt concert extraordinar de pian, având-o ca solistă pe delicata și fumoasa pianistă de orgine franceză Claire-Marie Le Guay. Aceasta va interpreta alături de Orchestre National D’Île-de-France, sub bagheta dirijorului Enrique Mazzola Concertul pentru mâna stângă în Re Major Op.82 de Maurice Ravel.

Acest spectacol va avea loc cu casa închisă, însă îl puteți vedea în transmisie live, la Grand Cinema Digiplex. Bilete pot fi cumpărate de aici: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu

De la ora 22.30, tot la Ateneul Român, unul dintre cei mai iubiți pianiști și dirijori se reîntoarce pe scena Festivalului Enescu pentru a oferi publicului un regal de Mozart. Chiristian Zacharias va dirija Orchestre de Chambre de Lausanne.

Biletele în sala de spectacol sunt epuizate, însă puteți urmări interpretarea în transmisie live, la Grand Cinema Digiplex, unde sunt disponisbile bilete: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu.

La Timișoara, Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Gheorghe Costin va interpreta în cadrul Festival lucrări de George Enescu, Francis Poulenc și Bela Bartók. Soliști vor fi Manuela Iana-Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu.

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului: http://festivalenescu.ro/calendar/events


×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close